Izdelava spletnih trgovin je lahko hitra in poceni

Če ste se odločili, da se boste ukvarjali s prodajo na drobno preko spleta, vam je gotovo marsikdo rekel, da je izdelava spletnih trgovin nekaj izjemno zapletenega, da so za takšno nalogo primerni zgolj najbolj izkušeni programerji, da vas bo vse skupaj stalo celo bogastvo … Vendar pa tako govorijo predvsem tisti, ki se na spletno prodajo niti malo ne spoznajo, ali pa tisti, ki so prepričani, da mora biti izdelava spletnih trgovin za malega podjetnika enako zahtevna kot izdelava spletne trgovine za kakšnega velikega globalnega ponudnika.Seveda velja, da je potrebno pri izdelavi zahtevati kakovost, ki bo zagotavljala, da bo spletna trgovina čim bolj praktična in bo ves čas popolno delovala, sicer pa velja poiskati za izdelavo spletnih trgovin predvsem tiste ponudnike, ki bodo znali dobro oceniti naše potrebe in zahtevnost dela prilagoditi tem.

Kako pričeti?

Preden se izdelava spletnih trgovin prične, vsekakor velja, da se dobro pozanimajte o tem, kaj potrebujete. Povprašajte znance, ki se nekoliko spoznajo na področje, povprašajte nekaj podjetij za izdelavo, veliko informacij pa si seveda lahko zagotovite tudi na spletu. Tako boste najprej ugotovili, kakšen program je najboljši za izdelavo vaše spletne trgovine glede na potrebe in specifike. Preverite, kakšne so prednosti posameznih sistemov, kakšne pomanjkljivosti, kako se med seboj primerjajo in kje boste imeli najboljšo podporo in možnosti nadgrajevanja oziroma dodajanja in uporabe novih modulov.
Drugi korak je, da na podlagi svojih zahtev in želja pridobite izvajalca. Več podatkov kot mu boste posredovali, lažje vam bo pripravil predračun oziroma ponudbo. Ne pozabite, da mora izdelava spletnih trgovin vključevati tako sistemski del oziroma programiranje, kot tudi oblikovanje. Če želite izdelavo spletne strani »na ključ«, ki bo seveda precej dražja, bo mojster za spletne strani poskrbel za prav vse – od registracije do mene do pisanja besedil in celo za umeščanje posameznih izdelkov v trgovino, saj ima za to gotovo na voljo sodelavce ali zunanje sodelavce. A če želite plačati manj, si tega ne boste privoščili – izdelke boste nekaj noči v trgovino zlagali sami, pa bo. Fotografije boste pridobili od proizvajalcev, za besedila lahko sami najdete pisca ali prevajalca na spletu …

Zakaj so potrebne izkušnje?

Izdelava spletnih trgovin res temelji na že izdelanih programih (na primer Open Cart ali Magento), vendar to še ne pomeni, da gre za enostavno delo. Da bi nazadnje vse delovalo povsem tako, kot mora, je vsekakor dobro, da za izdelavo najamete strokovnjaka z veliko izkušnjami. Vseeno je bolje plačati nekaj sto evrov več, kot pa se kasneje jeziti, da imate s spletno trgovino nepredvidene težave.

Objave iz iste kategorije: