Vgradna svetila za čudovito, diskretno osvetlitev

Kadar načrtujete svoj dom, gotovo prav dobro veste, česa si v njem želite. V vaših mislih je vse popolno – izbrano pohištvo, izbrana dekoracija. Kose je treba ukvarjati z videzom doma v realnosti, pa pogosto ne gre brez stvari, ki jih sploh niste načrtovali. Vas moti, da ima vaše novo stanovanje neestetske klasične radiatorje, ki vse pokvarijo? Vam je »sitno«, da je sredi stropa v vsaki sobi ploščata svetilka, ki ni videti nič kaj sodobna? Ali pa morda ugotavljate, da bo potrebno zaradi načrtovane postavitve pohištva postaviti dodatne stoječe luči, sicer na primer v svojem kotičku za branje sploh ne boste videli?

Če so vam svetila, ki so neestetska, se nikakor ne podajo k stilu vašega doma, ali pa so preveč opazna, enostavno odveč, potem so najboljša rešitev vgradna svetila. Ta lahko služijo za splošno osvetlitev prostorov, torej nadomestijo glavne luči, namenjene večerni razsvetljavi, prav tako pa lahko služijo za ustvarjanje prijetnejšega ambienta ali nudijo točkovno pokrivanje – tudi vgradno svetilo je lahko močno in natančno usmerjeno, torej osvetli prav vaš bralni kotiček.

Vgradna svetila za vse vrste stavb

Nekoč so se vgradna svetila uporabljala predvsem v poslovnih objektih, kjer so se vgradila v tako imenovan spuščen strop. »Kockast« videz stropa, sestavljenega iz lahkih plošč iz umetne mase, ni ravno nekaj, česar bi si želeli doma. Na srečo pa so sodobna vgradna svetila povsem drugačna in omogočajo estetsko, prikrito in tako rekoč povsem neopazno vgradnjo tudi v sodobne bivalne prostore, kjer nam je videz precej pomemben.

Moderni interierji se v zadnjih letih opremljajo precej minimalistično, trudimo se, da bi bilo čim več stvari vgradnih in neopaznih – predvsem že omenjenih grelnih ter svetilnih teles. Pri tem je seveda nujno, da se priprava stropa za vgradnjo svetil dobro načrtuje, kajti potrebno je pravočasno poskrbeti za inštalacije (sicer vam res ostane zgolj možnost spuščenega stropa, kjer pa danes na srečo tudi nismo več omejeni le na neestetske »kockice«).

Vgradna svetila za dom so lahko povsem skrita v odprtini v stropu, ali pa imajo na spodnji strani lepo obrobo iz kovine, ki je lahko okrogla ali kvadratna. Moč svetil, ki večinoma delujejo na osnovi varčne LED tehnologije, je potrebno izbrati glede na prostor oziroma površino, ki jo morajo osvetliti, in kadar želite več svetlobe, je lahko vgradno svetilo tudi takšno, da se v njem nahaja več svetilnih teles – recimo tri sijalke. Ni pa nujno, da so vgradna svetila povsem statična – pri nekaterih lahko v notranjosti regulirate nagib, kar pomeni, da usmerjate snop svetlobe v eno ali drugo smer, kakor vam najbolje ustreza.

Z vgradnimi svetili lahko zelo kvalitetno osvetlimo tudi kuhinjski blok.

Gotovo ste že slišali, da so led stenska svetila veliko boljša kot klasična, saj so zelo učinkovita, hkrati pa skrbijo za prihranek. Preberi več …

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: