Zaščita za ledveni del voznika motorja

Vožnja z motorjem je pomembna za vsakega motorista iz številnih razlogov. Predstavlja svobodo in užitek vožnje, ki ga ne nudi nobeno drugo vozilo. Obenem je motor izredno priročno orodje za brezskrbna potovanja, saj s seboj ne potrebujemo niti ne moremo vzeti veliko prtljage. Po drugi strani pa je vsak motorist izpostavljen mnogim različnim nevarnostim med vožnjo proti katerim nas varuje čelada, rokavice, jakna, hlače in škornji. Velikokrat pa pozabimo na dele telesa kot je hrbet. Tega lahko razbremenimo udarcev iz cestišča kot tudi poškodb pri padcih z ledvičnim pasom, ki je ključna oprema za vsakega resnega motorista. 

Ledvicni pas za motoriste
Ledvični pas je narejen iz materiala, ki diha
Na trgu imamo na voljo veliko različnih materialov, ki sestavljajo motoristično opremo. Načeloma so ledvični pasovi za motoriste narejeni iz materialov, ki lahko dihajo. Namenjene so zaščiti ledvic, ne da bi nas motile pri dihanju. 

Ledvica so izredno pomemben organ v človeškem telesu

Ledvice se nahajajo na zadnji strani človeškega telesa, na sredini hrbta, pod prsnim košem. So majhen organ, ki ne presega velikosti človeškega zapestja. Kljub svoji majhnosti, potrebujejo približno 20% vse krvi, ki jo srce poganja po telesu. Temu je tako, saj so zadolžene za opravljanje številnih življenjskih funkcij v telesu, kot so:

  • Ustvarjanje novih celic rdečih krvničk
  • Ohranjanje pravilnega pritiska srca
  • Izločanje urina iz človeškega telesa

Vse to pomeni, da so nujni organ za pravilno delovanje vsakega posameznika. Tako je pomembno, da jih zaščitimo med vožnjo z ledvičnim pasom za motoriste, saj jim udarci v hrbet lahko povzročijo veliko škode.

Med vožnjo po neravnem terenu je hrbet pod velikim stresom

Vožnja z motorjem po neravnih površinah je lahko izredno zabavna, saj nas izzove kot motorista. Pri tem pa se je pomembno zavedati, da hrbet prenaša vse udarce iz podlage po kateri vozimo. Spodnji del hrbtenice, imenovan lumbosakralna hrbtenica, je najbolj obremenjena med vožnjo, saj tresljaji in močno premikanje vzmetenja motorja stisne njene živce. To pa se lahko odraža v bolečini med hojo, udarjajočo bolečino, goreč občutek in podobne nelagodne simptome. Veliko voznikov se ne zaveda, da jim motor povzroča težave s hrbtom. Velik nivo zaščite za našo hrbtenico je možno zagotoviti z ledvičnim pasom, ki jo stabilizira in prevzame del bremena nase.

Ledvični pas je narejen iz materiala, ki diha

Na trgu imamo na voljo veliko različnih materialov, ki sestavljajo motoristično opremo. Načeloma so ledvični pasovi za motoriste narejeni iz materialov, ki lahko dihajo. Namenjene so zaščiti ledvic, ne da bi nas motile pri dihanju. 

Pred nakupom ledvičnega pasu je priporočljivo si izmeriti obseg pasu. Vsak proizvajalec uporablja različne materiali in tehnologije, zato je dobro, če se vnaprej pozanimamo o prednostih in slabostih določenega pasu. Nekatere izvedbe pasov je možno povezati z ostalo zaščitno motoristično opremo, kot so balistični dresi ipd.

Preberite si še naslednji članek: Moto kovčki

Moto kovčki so zelo priljubljeni dodatek na vsakem motornem vozilu. Vedno nam pride prav ko se odpravimo na pot, da lahko v miru spravimo vse svoje potrebne stvari na varno.

Objave iz iste kategorije: