Posteljni okvirji – kaj upoštevati pri izbiri?

Nobenega dvoma ni, da na kakovost spanja vpliva predvsem vzmetnica. Ne smemo pa spregledati posteljnih okvirjev, saj so od njih odvisni stabilnost pohištva, njegove praktične funkcije in estetika celote. Na kaj morate biti torej pozorni pri takem nakupu, da se čim bolje odločite?

Posteljni okvirji – predvsem velikost

Ključna pri odločitvi za izbiro je seveda velikost konstrukcije, ki bo vplivala na to, kakšno vzmetnico boste kasneje kupili. V primeru pohištva za dve osebi so najmanjše vzmetnice široke približno 120 cm, čeprav ne bodo vedno udobna. Zato strokovnjaki svetujejo, da morajo biti posteljni okvirji za 2 osebi široki približno 160
cm, seveda, če velikost spalnice to dopušča.

Ključna pri odločitvi za izbiro je seveda velikost konstrukcije, ki bo vplivala na to, kakšno vzmetnico boste kasneje kupili.

Prav tako je treba biti pozoren na višino okvirja. To je pomembno vprašanje, zlasti pri nakupu postelje za otroka ali starejšo osebo, saj je previsok kos pohištva lahko preprosto neprijeten ali celo nevaren pri vstajanju.

Praktičnost? Ravno tako pomembna

Že vemo, katere dimenzije so optimalne, zlasti glede širine, in zakaj je to vprašanje tako pomembno. Ne smemo pa pozabiti na praktičnost, saj lahko okvir dodatno deluje kot rezervni predal, na primer za posteljnino. Ta rešitev bo popolna zlasti v majhnih hišah in stanovanjih, kjer je vsak tak prostor skoraj zlata vreden. Zato, če imate majhen prostor, je vsekakor vredno izbrati med številnimi okvirji s predelki ali predali.

Seveda lahko izberete tudi modele brez njih, kajti v ponudbah številnih trgovin so na voljo drsne škatle za pod posteljo, kar je lahko tudi dobra rešitev. Vendar niso vedno tako praktične, da bi se bilo vredno zanje odločiti.

Kot lahko vidite, je pri izbiri okvirja ključna velikost in praktičnost te vrste strukture. Seveda ne smete pozabiti na estetiko, ki je v primeru spalnice tudi pomembna.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: