Motul 5100 je sinonim za odlično motorno olje

Dejstvo je, da je motorno olje eden od ključnih dejavnikov za dobro delovanje in dovolj dolgo življenjsko dobo motorja, zato je redna menjava še toliko pomembnejša.

Na sploh je pomembno, da si motociklisti vzamejo dovolj časa za ustrezno nego svojega dvokolesnega jeklenega ljubljenca. Pomembno je, da pri tem kar se da uživajo in z ustrezno nego ter vzdrževanjem prihranijo tudi denar. Pametno je, da poznajo različne vrste motornih olj in da dobro vedo, katero med njimi je najprimernejše za njihovo prevozno sredstvo. V nadaljevanju na kratko predstavljamo motorno olje Motul 5100, ki velja za sinonim odličnega olja za motorno kolo.

Kakovostno sintetično olje za motorno kolo

Motul 5100 je na trgu označeno kot kakovostno sintetično moto olje za motorna kolesa. Na osnovi estra vsebuje inovativen paket aditivov. Takšna vrsta olja za motor zagotavlja odlično zaščito za motor in menjalnik. Omogoča torej optimalno delovanje in podaljšuje življenjsko dobo motorja.

odlično motorno olje motul 5100
Motorno olje motul 5100 zelo dobro ščiti motor in menjalnik pred obrabo v vseh pogojih delovanja.

Prav tako je olje Motul 5100 odlikovano po izboljšani stabilnosti oljnega filtra, in to pri zelo visokih temperaturah delovanja. Ustrezno pa je za vsa motorna kolesa, prav tako za skuterje, ATV, UTV z 4T motorjem.

Največje prednosti motornega olja Motul 5100

Motorno olje motul 5100 je pri uporabnikih znano po številnih prednostih. Zelo dobro na primer ščiti motor in menjalnik, in sicer pred obrabo, in to v vseh pogojih delovanja. Prav tako ponuja izjemno visoko stabilnost oljnega filtra pri višjih temperaturah delovanja.

Recenzija motornega olja za 4-taktne motorje Motul 5100 4T 10W-40 pri Moto Everything

Olje vsebuje tudi inovativen paket aditivov, ki omogočajo izvrstno zaščito. Omogoča tudi lažje predstavljanje in podaljšuje življenjsko dobo menjalnika. Olje je obogateno na osnovi tehnologije estra. Zmanjšuje škodljive emisije izpušnih plinov in je zelo dobrodošlo za motorna kolesa s katalizatorjem. Zlasti primerno je olje Motul 5100 za motorna kolesa Kawasaki, Yamaha.

Tehnične lastnosti motornih olj

Ne glede na to, ali se boste odločili za nakup olja za motorno kolo motul 5100 ali katerega drugega, je pomembno, da pred končno izbiro preverite vse tehnične lastnosti. To med drugim pomeni, da ste pozorni tudi na viskoznost, gostoto, indeks viskoznosti, točko vžiga, točko tečaja.

Na sploh pa motorna olja kupujete samo na preverjenih mestih, torej v specializiranih prodajalnah z motorističnimi izdelki.

Objave iz iste kategorije: