Izbira avtomobilskih nosilcev za kolo

Ko se odpravljamo na športni izlet, bomo potrebovali primerno opremo. To je še posebej pomembno takrat, ko se odpravljamo kam z našim osebnim vozilom in bi radi s seboj vzeli kolo. Dostikrat se zgodi, da v notranjost kabine ali prtljažnika nimamo dovolj prostora za vso prtljago, zato se bomo morali znajti drugače. Neglede na vrsto in velikost vozila, so nosilci za kolesa idealna rešitev za tako zagato. Omogočajo nam, da naše kolo brez težav pripeljemo na želeno destinacijo. 

Prepričajmo se, da kupujemo primerno športno opremo

Ko bomo po spletu izbirali med nosilci za kolesa, se lahko hitro zmedemo, saj je na izbiro ogromno različnih vrst. Da bi lažje kupili najboljšo izvedbo za naše namene, potem se lahko vprašamo sledeče:

  • Koliko koles bomo s seboj vzeli na potovanje?

Strešni nosilci za kolesa niso vsi enaki. Ena izmed največjih razlik je ravno v kapaciteti. Nekateri modeli imajo tudi dodaten prostor za smuči, deske za veslanje in ostalo športno opremo.

  • Katera vrste, modela in znamke je vozilo s katerim bomo prevažali kolesa?

Veliko bolj sigurno lahko opravimo nakup, če kupimo primeren nosilec za našo vrsto vozila. Kombiji, karavani in navadne limuzine imajo vsi drugačne dimenzije, ki lahko vplivajo na vrsto nosilca, ki ga potrebujemo.

  • Ali bomo uporabili strešne nosilce, če jih imamo

Dosti večjih vozil ima že nameščene strešne nosilce, kamor lahko pospravimo veliko prtljage.

Viseči ali platformni nosilci za kolesa

Najbolj razširjeni so nosilci za kolesa, ki jih pritrdimo na kljuko oziroma na zadnji del avtomobila. Te so lahko platformni in viseči. Med obema so velike razlike. Pomembno je, da poznamo glavne karakteristike obeh, saj bomo tako lažje izbrali bolj primeren model. Tako so:

Platformni nosilci 

Mišljena so večino za daljša potovanja, saj na njih lahko pritrdimo 4 ali več koles. Kapaciteto nošenja lahko tudi povečamo, če kupimo dodatne podaljške. Največja prednost pa je ta, da so zelo prilagodljivi, saj z njimi lahko prevažamo kolesa različnih dimenzij.

Viseči nosilci

So manjši in bolj zgodni, kot drugi nosilce, vendar ne podpirajo vseh velikosti koles.

DPF filter za avto

Preberite si še članek o DPF filtru za avtomobil z naslovom DPF filter ali filter trdih dizelskih delcev.

Nosilce za kolesa lahko tudi pritrdimo na prtljažnik vozila

Možnost imamo tudi, da kupimo nosilec za kolo, ki ga pritrdimo, kar na prtljažnik. To je idealna rešitev, če nimamo strešnih nosilcev in kljuke. To je tudi najbolj ugodna in hitra rešitev, če naše vozilo nima prostora na strehi ali vlečne kljuke.

Preberite si še članek o destilirani vodi:

Zavedati se moramo tudi, da pozimi sama destilirana voda ni priporočljiva za ohlajanje motorja, saj lahko v primeru prenizkih temperatur zmrzne. 

Tudi za pickup vozila obstaja rešitev – nosilec, ki ga pritrdimo na keson kot kletko. Tako bomo imeli možnost nositi tudi do več koles hkrati. Odvisno je seveda od velikosti našega vozila in nosilca, ki ga bomo namestili.

Za največjo ponudbo dodatne opreme za vozila vseh vrst je priporočen obisk spletne stran www.withcar.si. Na omenjeni spletni strani lahko izbiramo med mnogimi kvalitetnimi rezervnimi deli za vsako vozilo.

Objave iz iste kategorije: