Izbira ogledala za različne prostore doma

Ogledala v domu in drugih objektih imajo lahko precej večjo vlogo, kot si morda mislite. Med drugim takšen element lahko povečuje prostor ali podvoji svetlobo v prostoru. Pri izbiri primernega ogledala pa je vsekakor treba upoštevati kar nekaj pomembnih dejavnikov.

Če vas zanima nakup novega ogledala, dobro razmislite o tem, kam ga želite postaviti, kakšen bo njegov namen, kakšna velikost in okvir ogledala sta najprimernejša za prostor, kamor ga boste postavili. Če vas na primer zanimajo ogledala za predsobo, verjetno ne boste izbirali ogledalo za kopalnico.

Različni tipi ogledal

Na trgu so na voljo različnih tipi ogledal, na primer stenska ogledala, ogledala zasnovana za obešanje, manjša ogledala, ki jih ni treba namestiti na steno. Izbirate lahko tudi med samostoječimi ogledali. Ta je mogoče zgolj nagniti na steno.

ogledala za predsobo
V predsobo lahko namestite samostoječa ogledala, ki jih je mogoče nasloniti na steno.

Ogledala so na voljo v različnih velikostih in stilih. Izbirate jih lahko tudi glede na podkategorije oziroma podvrste. Tako so na voljo ogledala za predsobe, dnevne sobe, ogledalo za kopalnico, hodnike.

Kakšna naj bo primerna velikost za ogledalo?

Pri izbiri ogledala za predsobo ali kakšen drug prostor boste morali med drugim upoštevati tudi velikost. Če želite imeti ogledalo, ki ga boste namestili v garderobno sobo, potem izberite takšno, da se boste v njem lahko videli v celoti. Za hodnike so primerna srednja ali velika ogledala. Tudi v tem primeru v njem lahko preverite svoj videz, preden greste od doma.

Nekateri pa boste izbrano ogledalo želeli namestiti v prostor z namenom, da v njem postane osrednji element. Tudi v tem primeru izberite primerno velikega. Za piko na i pa bo zagotovo poskrbel tudi lep, dekorativni okvir.

Pri tem pa vsekakor pazite, da bo ogledalo sorazmerno tudi z drugimi predmeti v sobi.

Različne oblike ogledal

Najpogostejša izbira so pravokotna pa tudi kvadratna ogledala. Zelo preprosto jih je namreč nameščati na steno. Kljub temu pa imajo tudi druge oblike svoje prednosti. Odlična izbira je lahko tudi okroglo ali ovalno ogledalo, ker zlahka mehča videz katerega od kosov pohištva, na primer sedežne garniture.

150 idej stenskih ogledal

Za piko na i poskrbi še okvir ogledala. Na voljo so tudi takšna brez okvirja, ki so prav tako lahko dovolj mikavna. Ogledalo za kopalnico je na primer lahko brez okvirja. Za ogledala za predsobe in druge prostore pa je pogosteje značilno, da imajo okvirje, na primer črne, bele, zlate, lesene.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: