Kako izbrati primerne kose pohištva za dnevno sobo?

Dnevna soba je prostor v domu, ki je skorajda najbolj obljuden. V njej počivamo, gledamo televizijo, beremo, se družimo s prijatelji in podobno. Ravno zato je še toliko bolj pomembno, kakšno pohištvo za dnevno sobo izberemo.

Če ste v fazi opremljanja svojega novega doma ali obnavljate stari dom, boste morali vsekakor zelo temeljito razmisliti o izbiri pohištva za posamezne prostore. Veliko časa vam bo verjetno vzela tudi dnevna soba, saj se bodo v njej nahajali kar pomembni kosi, kot je na primer sedežna garnitura.

Izbira primerne sedežne garniture

Dnevna soba je med drugim prostor počitka, zato morate v njej namestiti kos pohištva, ki bo omogočal kakovosten in kar se da udoben in prijeten počitek. To lahko omogoči primerno izbrana sedežna garnitura, kavč, prav tako enosed, dvosed ali morda trosed.

pohištvo za dnevno sobo v različnih stilih
Sedežne garniture so najbolj priljubljeno pohištvo za dnevno sobo, saj so sestavljene iz poljubnega števila različnih kosov in jih lahko sestavite v praktično poljubno želeno obliko.

Zelo priljubljeno pohištvo za dnevno sobo predstavljajo tudi sedežne garniture z dodatnim ležiščem. To si lahko omislite, če doma pogosto gostite koga, ki pri vas tudi prespi. Sicer pa je izbira primernega kosa za sedenje in počitek v veliki meri odvisna tudi od velikosti prostora.

Omarice za dnevni prostor

Vsekakor je dnevna soba pogosto tudi prostor, kjer shranjujemo nekatere predmete. Ti so lahko estetski in jih zato dajemo na vidnejša mesta. Lahko pa gre za predmete, ki jih je treba nekam pospraviti, saj bi sicer delali nered v domu.

Za to so na voljo najrazličnejše omarice. Zelo lepo se v dnevni prostor lahko poda tudi komoda. Na voljo so komode v različnih stilih. Še posebej prisrčne so tiste v retro stilu. Seveda pa ne ustrezajo vsem prostorom. Zlasti pazite na celotni slog sobe.

Barvni odtenki v dnevni sobi

Izbrano pohištvo za dnevno sobo bo od vas zahtevalo tudi primerne barvne odtenke na stenah. Če bodo kosi pohištva povsem nevtralni, lahko vsaj eno steno dnevnega prostora obarvate nekoliko živahneje. Obratno velja, če imate denimo v prostoru sedežno garnituro v živi barvi.

Moderne barvne kombinacije za dnevno sobo

Pestrost dnevne sobe lahko ojačate tako, da na nevtralno barvo sedežne garniture ali kavča dodate barvne vzglavnike različnih velikosti. Možnosti za opremljanje je neskončno veliko, a ne pozabite, da je poleg lepega videza zelo pomembno, da je dnevna soba oziroma pohištvo za dnevno sobo kar se da funkcionalno ter kakovostno.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: