Kopalniško pohištvo, elementi in dekoracije za popolno razkošje

Kopalnica je nekoč veljala za prostor, namenjen izključno higieni, danes pa je prostor, v katerem se tudi urejamo in sproščamo. Lepotilne mizice so se iz ženskih spalnic premaknile h kopalniškemu ogledalu, kratek dremež na zofi je zamenjala kopalna kad z mehurčki, ležanje v postelji ob prehladu pa prha s funkcijo savne.kopalnisko-pohistvoRazkošne kopalnice, ki poskrbijo za popolno nego telesa in sprostitev uma so vse pogostejše, za njihovo ureditev pa je potrebno primerno kopalniško pohištvo, kakovostni kopalniški elementi ter seveda dekoracija, ki nas pomirja.

Kakšna naj bo kopalnica?

Najprej razmislite o tem, kaj vam omogoča površina kopalnice in kolikšna so vaša finančna sredstva, saj je od tega odvisno na primer to, ali bo imela kopalnica prho, kad ali oboje, ali bo v njen en umivalnik ali dva, ali boste kupili kopalniško pohištvo (http://www.volino.si/splosno-pohistvo/kopalnisko-pohistvo.html), ki nudi obilo prostora za shranjevanje vse kozmetike in brisač, ali le skromnejši kopalniški blok. Pri slednjem običajno ni veliko možnosti za shranjevanje, torej boste morali manjkajoče kopalniško pohištvo nadomestiti s kakšno omaro izven kopalnice. Če ste s prostorom na tesnem, pa vsekakor velja razmisliti o tem, da se izdela kopalniško pohištvo po meri – tako boste lahko izkoristili vsak kotiček v majhnem prostoru, ne da bi bila kopalnica videti pretirano natrpana.
Prav prostornost je tista, ki je za kopalnico najbolj pomembna. Kopalniško pohištvo in elementi ne smejo ustvarjati občutka utesnjenosti, sicer se v kopalnici ne bomo počutili dobro.
Idealna kopalnica mora imeti za popolno sprostitev še nekaj: okno. Vedno je namreč dobrodošla naravna svetloba, saj nas ta napolni z energijo.

Kako kombinirati kopalniško pohištvo in dekoracije?


Ko kupujete kopalniško pohištvo, ne razmišljajte zgolj o funkcionalnosti, temveč tudi o estetiki. Kopalniško pohištvo naj bo umirjenih barv oziroma čim bolj naravno, saj naj bi kopalnica poustvarjala sproščeno naravno okolje. Najboljša izbira so naravni lesni dekorji, seveda pa lahko kopalniško pohištvo vključuje tudi steklo (deluje estetsko, čeprav se rado rosi,), kamen (na primer pult pri umivalniku,) in podobno. Danes je za kopalnico skoraj nujna dekoracija zelenje, torej postavite vanjo tudi kakšno razkošno lončnico, pri manjših dekoracijah pa posezite po pluti, kamnu, glini in podobno. Tudi dekoracija naj bo v naravnih barvah, vedno pa pride prav tudi snežno bela, ki jo povezujemo s čistostjo. V kopalnici je manj običajno več, zato naj bodo linije preproste, kopalniško pohištvo enostavno in naravno, dekoracija, ki meji na kič, pa vanjo vsekakor ne spada.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: