Pravno svetovanje za registracijo in odpiranje podjetja v tujini

Imate odprto podjetje v Sloveniji in se spogledujete z idejo odprtja podjetja še v kakšni drugi evropski državi? Vsak podjetnik, ki želi širiti vpliv svojega podjetja na tuje trge in povečati prihodke je že kdaj pomislil na to možnost. V članku vam osvetlimo, kako poteka proces ustanovitve podjetja v tujini in kako se stvari lotiti. Pogosto posamezniki niti ne vedo, kje in na kakšen način začeti s postopkom. Zato vam svetujemo, da za nemoten potek samega procesa razmislite o pomoči pravnega svetovanja. 

registracija podjetja pravno svetovanje
Pred registracijo podjetja je najbolje pridobiti pravno svetovanje.

Kje in kako začeti?

Kot že rečeno, registracije podjetja se je najbolje lotiti s pomočjo pravnega svetovalca, ki ima za sabo že veliko izkušenj s tega področja. Najprej razmislite, v kateri državi bi radi odprli podjetje oz. vam bo pravni svetovalec razložil, katere so prednosti in slabosti posameznih držav pri tej zadevi. Vsaka država ima namreč svoje posebnosti, od miselnosti tamkajšnjega prebivalstva, do navad in razvad ljudi, ki bodo postali naše potencialne stranke in ne nazadnje tudi morebitni zaposleni. Pri izbiranju slednjih vam lahko pomaga tudi kadrovski svetovalec s svojim znanjem iz priprave kadrovskih dokumentov in zaposlovanjem tujcev.

Kakšno je kadrovsko svetovanje?

Vedeti moramo, kam bomo vložili svoj denar, koliko denarja potrebujemo, kakšno podjetje odpreti in kakšna je obdavčitev podjetja v tujini. Dobro načrtovana odločitev nam v primeru tehtnega premisleka s podporo svetovalca lahko prinese odlične rezultate. Ta vam bo svetoval glede potrebne dokumentacije, med katero morajo navadno biti tudi potrdilo o državljanstvu EU, potrdilo o nekaznovanosti in potreben denar. Tako lahko podjetje v tujini ustanovite že v samo nekaj dneh.

Objave iz iste kategorije: