Zimsko vzdrževanje vašega vozila

Zimski čas marsikateremu vozniku povzroči nemalo težav in preglavic. Zaradi zimskih razmer na cestah se mnogi vozniki bojijo vožnje z njihovim jeklenim konjičkom. Preden se odpravimo na pot v slabim vremenskih razmerah, je priporočljivo preveriti nekatere ključne stvari pri avtomobilu. Seveda moramo pozimi imeti ustrezne pnevmatike. Le-te morajo imeti dovolj globine profila in ne smejo biti prestare. Preden se odpravimo na pot je dobro preveriti tudi stanje goriva. V vozilu pa je priporočljivo imeti tudi nekaj dodatne opreme za zimo. To je na primer odeja in lopata za sneg. Zelo dobro je imeti tudi kakšen par zimskih rokavic in sprej za odmrzovanje stekel. Marsikdo pa pozabi tudi na kvalitetne in dobre metlice brisalcev.

In zakaj so pomembne metlice brisalcev? Si predstavljate, da se vozite v snežnem metežu in vam metlice brisalcev ne delajo dobro? Vetrobransko steklo postane motno od snega, ki sproti še dodatno zmrzuje. Za volanom se počutite neprijetno in kmalu lahko postanete grožnja svoji varnosti. Ne ogrožate pa le sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu. Lahko vam na pot stopi kakšen pešec, vi pa ga zaradi slabih metlic brisalcev spregledate. Na dobri poti ste do tragedije. Zato še pred zimo poskrbite za ustrezno varnost in zanesljivost vašega vozila. Med pomembnejšimi pripomočki varnega vozila so prav gotovo dobri brisalci.

Na kaj moramo biti pozorni?

Prvi znak, da je z vašimi metlicami brisalcev nekaj narobe, je slabo brisanje stekla. Metlice lahko postanejo slabe zaradi fizične napake. Te običajno nastanejo, če uporabljamo brisalce na suhem steklu. Ali pa tudi, le uporabljamo brisalce na poledenelem vetrobranskem steklu.

Problematično je tudi, če dlje časa ne zamenjamo metlic brisalcev. Njihova guma postane s časom trša in manj prožna. Zato je njihova zmogljivost brisanja mokrote ali snega z vetrobranskega stekla slabša.

Preberite si še naslednji članek: Zaščita za ledveni del voznika motorja

Ledvični pas je tudi pomemben del motoristične opreme, saj so ledvice in celoten ledveni predel zelo ogrožena, če se med vožnjo izpostavite veliki hitrosti in vetru brez tovrstne zaščite.

Kaj pa tekočina za čiščenje stekla?

Seveda, pomembna je tudi tekočina za čiščenje stekla. Ta mora biti v zimskih razmerah prilagojena nizkim temperaturam. Zato je potrebno dobro upoštevati navodila na embalaži. Poskrbeti moramo za pravo tekočino, da nam le-ta ne zmrzuje na steklih ob zimskih temperaturah. Torej naj nam zimske idile ne pokvari slaba oprema vozila. Poskrbimo za kvalitetne metlice brisalcev in zimsko tekočino za stekla.

Tukaj lahko najdete jeklena platišča, pripravljena v kompletu s široko izbiro letnih, celoletnih ali zimskih pnevmatik za vse navadne avtomobile, SUV, terenska, dostavna in lahka gospodarska vozila, uravnotežena in vgrajena, pripravljena, da se montirajo na vaš avto. Preberite več …

Objave iz iste kategorije: