Uporaba prečiščene vode za vzdrževanje vozila

V našem vozilu se vedno nahaja več različnih tekočin. Tako lahko najdemo olje, bencin oziroma gorivo, hladilno tekočino, pralno tekočino za stekla ipd. v našem avtomobilu. Te tekočine so nujne za pravilno delovanje motorja, hladilnega sistema, zavor, klime ipd. Zelo pomembna in uporabna pa je destilirana voda, saj lahko z njo vzdržujemo zunanje in notranje komponente našega jeklenega konjička. Lahko jo uporabimo za pranje, dotočimo v hladilni sistem našega vozila ali akumulatorja. Od navadne vode je bolj primerna za uporabo, ker ne vsebuje mineralov in nečistoč, ki bi lahko poškodovali občutljive komponente avtomobila.

Destilirana voda
Z destilirano vodo vzdržujemo zunanje in notranje komponente našega jeklenega konjička.

Pravilno delovanje hladilnega sistema

Ohranjanje pravilne delovne temperature motorja je izredno pomembno. Večina avtomobilov vsebuje termostat, ki je napolnjen z voskom. Ta pa uravnava delovanje hlajenja, ki deluje tako, da ko se vosek stopi, se preko motorja prične pretakati hladilna tekočina. Ta odvaja odvečno toploto od motorja v sprednji del vozila, kjer se sama tekočina ohladi preko dotoka svežega zraka, ter se vrne nazaj v sistem. 

Omenjen sistem mora vedno biti napolnjen s primerno tekočino za hlajenje ali pa koncentratom v kombinaciji z destilirano vodo. Omenjena voda je najbolj primerna, saj ima boljšo termično prevodnost, kar zagotavlja boljše hlajenje motorja.

Preberite si še naslednji članek: Najpogostejši vzroki za napake pri delovanju katalizatorja

Katalizator ima v vozilu izjemno pomembno vlogo.

Pranje vozila z destilirano vodo

V pitni vodi se nahaja veliko nečistoč. Ko to uporabimo za pranje našega vozila, lahko opazimo na samem telesu avtomobila ostanke teh nečistoč. To kvari videz sveže opranega kombija, limuzine, tovornjaka ipd. Pri uporabi destilirane vode pa se izognemo omenjenem težavam. Temu je tako, saj je voda prečiščena. Tako ne vsebuje mineralov in drugih nečistoč, ki lahko ustvarijo usedline na pločevini našega jeklenega konjička.

Še posebej nadležno je, če moramo pri pranju porabljati še posebej trdo vodo, ki je odvisna od regije v državi in naše lokacije na svetu. Trda voda tako lahko pusti trajne poškodbe na barvi in laku, ki jih ni možno odstraniti z dodatnim pranjem. V tem primeru je potreben ponoven nanos barve na poškodovan del našega vozila.

Preberite si še naslednji članek: Izkoristimo streho avtomobila kot dodatni prtljažni prostor

Slovenci smo znani kot aktiven narod, ki počitnice in prosti čas preživimo na prostem, tečemo, kolesarimo, plezamo, smučamo …Nekateri strešni kovčki za avto preprosto gredo na vaš avto, drugi žal ne. V primeru, da vozite manjši avtomobil, se posvetujte s proizvajalcem kovčkov.

Čistilna tekočina v vozilu z dodatkom prečiščene vode

Dandanes lahko opazimo že pripravljene mešanice tekočin za čiščenje stekel, ki jih preprosto natočimo v naše vozilo. Te imajo lastnosti preprečevanja zmrzovanja v zimskem času. Poleg tega pa izredno lepo dišijo in zadostno očistijo sprednje steklo, sprednje luči ter zadnje steklo. Če nimamo tekočine pri roki, lahko uporabimo koncentrat ter ga pomešamo z destilirano vodo. Tako bomo ustvarili idealno kombinacijo tekočine za čiščenje stekel v vseh letnih časih. Pri tem pa moramo biti pozorni, da zmešamo vodo ter koncentrat v pravilnem razmerju, ki pa se razlikuje od proizvajalca, velikosti posode v našem vozilu ipd.

Podjetje Silux ima veliko nadomestnih delov za vozila vseh vrst. Poleg tega pa lahko na njihovi spletni strani izbiramo med kakovostnimi čistilnimi sredstvi in drugimi pripomočki za vzdrževanje našega avtomobila.

Objave iz iste kategorije: