Avtomatizirani sistemi za zalivanje zelenih površin

Avtomatizirani namakalni sistemi za zalivanje zelenih zunanjih površin predstavljajo odlično alternativo konvencionalnemu ročnemu zalivanju z uporabo vrtne cevi. Samodejno namakanje poskrbi, da zelenice dobijo optimalno količino vode, ki je za njihovo rast najbolj primerna. 

Namestitev vseh komponent za avtomatsko namakanje zelenic je primerno tako za vrtne trate, parke, igrišča za golf, nogometna igrišča in ostale zelene površine. Uporaba električnih zunanjih ali notranjih krmilnikov pa omogoča spreminjanje funkcij in programov, zato da bi bilo namakanje površin čim bolj učinkovito in prilagojeno danim pogojem.

Prednosti avtomatiziranega namakanja zelenih površin 

Avtomatizirani sistemi za zalivanje zelenih površin prihranijo veliko časa, stroškov in vode. Samodejno namakanje zelenic porabi manj vode, kot bi jo sicer porabili pri uporabi navadne vrtne cevi.

Sistemi za zalivanje z vsemi potrebnimi komponentami
Sistem za zalivanje zelenih površi: Krmilnik Rain Bird WPX1

Poleg tega je sistem zasnovan tako, da uporablja natančno določeno količino vode, ki jo določena zelenica potrebuje. Pri tem senzor zazna, kdaj dežuje in se tako samodejno izklopi.

Glavne komponente za samodejno namakanje 

Samodejni sistemi za zalivanje zelenih površin so sestavljeni iz komponent, kot so:

  • Notranji ali zunanji krmilnik 
  • Ventili in ventilski jaški, ki odpirajo in zapirajo sproščanje ter ustavljanje vode v podzemne cevi. 
  • Razpršilci in šobe, ki razdeljujejo vodo na določena območja. 

Dodatne komponente pa vključujejo naprave oziroma senzorje za izklop namakalnega programa v primeru dežja, senzorje vlage v tleh in cone za kapljično namakanje. 

Električni notranji in zunanji krmilniki 

Električni krmilniki za notranjo ali zunanjo uporabo lahko upravljajo z različnim številom namakalnih postaj in con. Široka paleta digitalnih aplikacij omogoča fleksibilne funkcije načrtovanja in upravljanja po namakalnih conah. Poleg tega imajo krmilniki lahko nameščen tudi modul, ki preko brezžične povezave sprejema vremenske podatke iz spleta in tako prilagaja program.

Sistemi za zalivanje z vsemi potrebnimi komponentami so na voljo za nakup v spletni trgovini na naslovu www.ab-doo.si, ki je specializirana za prodajo izdelkov za vzdrževanje travnih površin. Na spletni strani so tako na voljo različni krmilniki, razpršilci in šobe, naprave za kapljično namakanje, ventili, spojni material in drugo. 

Imate na vrtu na razpolago veliko prostora? Potem je idealno, če ga opremite z jedilno sedežno vrtno garnituro. S klikom na povezavo si preberite katere so najboljše vrtne garniture.

Nagrobniki iz kamna, kot sta granit in in marmor, so večno trajen spomin, pripovedujejo zgodbo in ohranjajo spomine na ljubljene osebe. Preberi več …

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: