Učinkovita dostava vode za vrtove in večje zelene površine

Gojenje različnih rastlin na manjši ali večji površini zahteva redno zalivanje. Skoraj nemogoče pa je poskrbeti, da bi na roke enakomerno zalili vso zelenjavo, sadje, zelišča ipd. Težava je še večja, če to počnemo v večjem obsegu kmetovanja ipd., saj je potrebno oskrbeti z vodo veliko zemlje. Zadnje čase pa se je izkazalo kapljično namakanje kot izredno učinkovito. Pomaga nam prihraniti stroške z vodo kot tudi čas, saj omenjen sistem deluje samodejno. Večinoma ne zahteva človeškega nadzora, saj deluje z nizkim pritiskom, kar močno zmanjša možnost poka cevi, zglobov vodnih cevi in drugih delov, ki sestavljajo celotnem namakalni sistem.

Manjša poraba vode

Velika prednost vseh kapljično namakalnih sistemov je nizka poraba vode. To je zelo priročno, saj zmanjša stroške vzdrževanja vrta ali večje kmetijske površine. Obenem pa je narejeno tako, da porabi točno toliko vode, kot jo namenimo za rastline. To nam omogoča določanje natančne mere zalivanja za potrebe različnih rastlin.

kakovostni kapljični namakalni sistemi
Gojenje rastlin zahteva redno zalivanje.

Moderni sistemi kapljičnega namakanja so približno 90% učinkoviti. Kar pomeni, da se pri zalivanju izgubi največ do 10% vode. Tako je to eden izmed najboljših sistemov za oskrbo večjih in manjših površin, kjer želimo učinkovit in cenovno ugoden način zalivanja. Ker je mogoče nadzirati količino vode, lahko natančno določimo koliko jo prejme vsaka rastlina. Tako voda doseže koreninski sistem rastlin, kar jim omogoča hitrejšo rast in boljšo odpornost na visoke temperature.

Moderni sistemi kapljičnega namakanja so približno 90% učinkoviti.

Več preberite na povezavi: https://www.otroskasoba.si/ucinkovita-dostava-vode-za-vrtove-in-vecje-zelene-povrsine/

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: