Je zeliščna savna nekaj novega

Savna, finska beseda ki ima skoraj v vseh jezikih enak pomen oziroma se enako izgovori ali napiše. Zato ni nič čudnega da se je savnanje prijelo skoraj po celem svetu. Savna naj bi blagodejno vplivalo na naše počutje, saj vročina razširi kožne pore, poveča se potenje, odstrani se odvečna koža, loj. Prav tako se pospeši bitje srca, ki poveča cirkulacijo krvi po telesu, ter tudi pospeši delovanje ledvic. Poleg vsem poznane finske savne, obstaja tudi zeliščna savna.savna Taka savna je kombinacija suhe in parne savne. Dosega nižje temperature kot finska, ter večjo vlažnost. Temperatura se giblje med 50 in 60° C, medtem ko finska savna dosega temperature nad 70° C. Vlažnost je nekje med 40% in 60%, zato je zeliščna savna, primerna za vse ki ne prenašajo visokih temperatur ali pa kot predpriprava na suho savnanje.
Savna deluje na podoben način kot finska, v savni se nahaja peč, na kateri se segrevajo kamni. V vsaki savni se nahaja posoda z vodo s katero polivamo vroče kamenje ter dosegamo povečanje pare. Zeliščna savna je posebna ker, vodo obogatimo z dodatki aromatičnih izvlečkov, jo polivamo po vročem kamenju, kar med uparjanjem vode daje poseben vonj. Običajno ima zelo blažilne občutke in učinke, odvisno od aromatičnega izvlečka.
Uporaba savne je primerna za vse, ki nimajo kakršnih koli zdravstvenih težav, odsvetujejo jo nosečnicam, srčnim bolnikom, ter tudi osebam z kožnimi boleznimi, epilepsijo ipd. Zeliščna savna ali katera koli druga savna tudi ni primerna za vinjene osebe, prav tako pa je potrebno spoštovati določena pravila savnanja. Obnašanje v savni naj bo spodobno, brez hrupa ter drugih nespodobnosti . Prav tako pa je pri savnanju pomembno da popijete dovolj tekočine, vstop v savno lahko ponovit največ trikrat zaporedoma, čas med zaporednim savnanjem pa naj bo enako dolg kakor čas, ki ste ga prebili v savni.
Če ste oseba, ki vročine in prevelike vlage ne mara, je za vas masaža veliko boljša rešitev. Glede na ponudbo različnih masažnih salonov ter zdraviliških centrov je izbira res velika, še vedno pa je najbolj popularna klasična masaža.

Preberite tudi članek: Zakaj se splača obiskati terme Laško V termah Laško so na voljo številne različne storitve, aktivnosti in bazeni, ki vas bodo navdušili.
V Laško lahko odidete le za en dan, in to na kakovostno masažo ali pa v wellness. Že po nekaj urah se boste počutili kot prerojeni.

Objave iz iste kategorije: