Enostavna izdelava spletne strani

Bilo naj bi čisto preprosto, a v resnici sploh ni!
Na prvi pogled ne kaže, da bi bila izdelava spletne strani zahtevna reč.
Gre za preprost skupek dokumentov, ki jih lahko sestavimo v večini urejevalnikov besedil ali v specializiranih programih za izdelavo spletnih strani. Te programe lahko kupimo ali jih dobimo na internetu v brezplačnih različicah, hkrati pa je tudi precej spletnih strani, kjer lahko celotno spletno stran sestavite že v roku nekaj minut. Ko vpišete naslove, besedilo ter dodate slike in video posnetke, so na vrsti še meniji in navzkrižne povezave. Pozabiti ne smemo še na kontaktne podatke, logotip ter morda kak obrazec za povpraševanje, ki bo strankam omogočal naročanje ali kakšno drugačno komunikacijo z vami. Sliši se nadvse preprosto. V resnici pa, ko je to delo v celoti opravljeno, težko rečemo, da smo sploh na začetku. Če vprašate mene ste sedaj sestavili robota, ki pa se ne zmore premikati ali karkoli narediti. Res je, imate ga, ampak kaj imate pravzaprav od njega? V bistvu je nekoristen in čez čas boste ugotovili, da imate z njim več stroškov, kot pa od njega koristi. Tako je tudi z veliko spletnimi stranmi, ki si jih izdelajo posamezniki, društva ali podjetja.

Korist izdelave spletne strani

Izdelava spletne strani vam lahko prinese nove stranke, razširi glas o vas po državi ali celo v tujino in omogoča enostavnejše poslovanje s strankami. V spletni trgovini lahko opravljate tudi direktno prodajo, brez da bi potrebovali poslovni prostor in prodajalce. Vaši poslovni partnerji si lahko ogledajo vaše podatke oziroma podatke podjetja ter poiščejo osebe s katerimi bodo sodelovali na poslovnem področju. Spletna stran je torej avtomatska tajnica, trgovina, vizitka, glasilo podjetja in še marsikaj.

Narejeno, ampak zdaj ste komaj na začetku

Izdelava spletne strani je samo delček v sestavi mozaika, mozaik pa je velik in ko ste se sestavili okvir svoje sestavljanke, ste v resnici komaj na začetku. Sama izdelava spletne strani pa je nekako takšna, kot če bi se vam sestavljanka vsakih nekaj minut in to potem, ko je že dokončana, ponovno porušila in bi jo bilo potrebno spet urediti. Ker vam ven pade samo nekaj koščkov, jih boste hitro spet postavili na svoje mesto, če pa boste čakali dlje časa in jih bo izpadlo več, boste potrebovali potem veliko več truda, da se vrnete na lep izdelek. S spletno stranjo se je preprosto potrebno ves čas ukvarjati. Potrebuje spremembe v vsebini, v oblikovanju, nova besedila, slike, video posnetke, predvsem pa še veliko reči, ki jih sami niti ne morete napraviti. Med te spadajo predvsem dela, s katerimi se ukvarjajo strokovnjaki za SEO (Search Engine Optimization), torej za optimizacijo spletnih strani. V ozadju je cela znanost, predvsem pa veliko raziskovanja, analitike, statistike in celo matematike.

Oblikovanje spletnih strani je le del celotnega projekta izdelava spletnih strani. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: