Pšenična trava je zdrava

Če hočemo ostati zdravi, moramo za zdravje poskrbeti sami. K zdravniku se namreč navadno odpravimo takrat, ko se že slabo počutimo ali ko zbolimo. Tega si ne želi nihče, zato je treba na zdravje misliti že prej – ko smo še zdravi, ter preventivno skrbeti za zdrav življenjski slog, ki vključuje tudi nekatere dodatke k prehrani, kot je recimo pšenična trava.Pšenična travaNaša sodobna prehrana je namreč osiromašena in sestavljena iz veliko vnaprej pripravljene, zelo predelane ali konservirane hrane, kar vsekakor ni dobro za naše telo. Poleg tega ne vsebuje dovolj vitaminov in mineralov ter drugih hranilnih snovi, ki so nujne za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Zato je treba hrani dodajati tudi super živila ter različne prehranske dodatke.

Pozitivne lastnosti pšenične trave

Marsikatera oblika naravnega ali alternativnega zdravljenja priporoča tudi uporabo različnih dodatkov, med katerimi je tudi pšenična trava, saj je bogata z različnimi snovmi, ki imajo pozitiven učinek na nas in ki jih sicer težko dobimo na enem mestu oziroma v enem samem hranilu. Kakšne so njene pozitivne lastnosti, pa si lahko preberete spodaj:
– odlikuje jo velika vsebnost klorofila
– vsebuje vlaknine in beljakovine
– ima zelo malo sladkorjev in nasičenih maščob
– lahko pomaga pri čiščenju jeter
– nekateri jo uporabljajo za čiščenje črevesja
– lahko se uporablja kot vir vitaminov
– v njej so različni minerali in aminokisline
– pospešila naj bi krepitev imunskega sistema in odpornosti
– imela naj bi protivnetni učinek
– pomagala naj bi zmanjševati holesterol.

Zmanjševanje učinkov sevanja

Pšenična trava vsebuje veliko klorofila, ki naj bi imel pozitivne učinke tudi na zmanjševanje učinkov sevanja oziroma telo lahko zaščiti pred njim. S takšnim ali drugačnim sevanjem smo namreč danes obkroženi vsak dan in se mu težko izognemo. Sevajo računalniki in telefoni, televizijski zasloni ter tudi nekatere druge naprave.
Nekatere raziskave kažejo, da bi lahko imelo takšno sevanje negativne učinke na telo, čeprav do potankosti to področje še ni raziskano. Vsekakor pa prav nič ne škodi, če se pred sevanjem zaščitimo, pri čemer nam lahko pomaga prav pšenična trava, popolnoma naraven dodatek, ki lahko izboljša naše splošno počutje in nam pomaga, da smo bolj vitalni.

https://www.youtube.com/watch?v=nyqimo9v64g

Objave iz iste kategorije: