Sanjski dom čaka na vas

Če v spletni iskalnik vpišete besedno zvezo hiša Ljubljana, boste našli marsikaj zanimivega. Verjetno pa bo med zadetki veliko nepremičninskih oglasov, ki so že potekli: to pomeni, da se nepremičnina v njih ne prodaja več, saj se je že zdavnaj prodala ali pa je prodajalec opustil to možnost. V primeru, da kar tako malo brskate po spletu, ker si radi ogledujete različne nepremičnine, boste z iskalnimi zadetki zadovoljni, v primeru, da kupujete svoj novi dom, pa temu ne bo tako.

Kakšen dom si želite?

Morda pa vam iskanje termina hiša Ljubljana na internetu vseeno olajša pot do novega doma. Pri iskanju nepremičnine je namreč najprej dobro vedeti, kakšen dom si sploh želite. Pri tem si lahko pomagate tudi tako, da pobrskate po svetovnem spletu in pregledujete zadetke, četudi se nepremičnine v njih ne prodajajo več. Tako boste dobili vpogled v to, kaj vam je sploh všeč in kakšen dom bi imeli sami. Pri ogledu oglasov bodite pozorni na:

– lokacijo nepremičnine oz. na to, za kateri del mesta gre,

– letnico zidave ali morebitnih kasnejših prenov,

– stanje strehe, oken, fasade, inštalacij …,

– možnosti gretja (centralno ogrevanje, toplotna črpalka …),

– velikost stanovanjske površine in razporeditev prostorov,

– morebitne sledi vlage, ki jih lahko opazite na zidovih,

– parcelo in njeno velikost ter urejenost,

– možnosti parkiranja (garaža, nadstrešek, na parceli) ter za koliko avtov je prostora,

– dostop oziroma dovoz do nepremičnine,

– urejenost lastnine v zemljiški knjigi.

To so samo nekateri dejavniki, ki bistveno vplivajo na odločitev o tem, katero nepremičnino kupiti. Če vam je lokacija všeč, lahko morda razmislite tudi o nakupu starejše gradnje, ki jo boste kasneje porušili in postavili novogradnjo namesto nje, lahko pa novo nepremičnino zgradite tudi zraven stare, če je za to dovolj prostora. Seveda pa sploh ne razmišljate o nakupu, če stanje v zemljiški knjigi ni urejeno tako, kot mora biti.

Kaj pa cena?

Cene nepremičnin se spreminjajo, rastejo in padajo, zato brskanje po spletu tako, da v brskalnik vpišete besedno zvezo hiša Ljubljana, ne nudi vpogleda v trenutno stanje na trgu. Kljub temu pa lahko na podlagi takšnega brskanja dobite približen občutek, kakšne so bile cene v preteklosti. Še bolje pa je, če pobrskate po obstoječih oglasih ali pa se obrnete kar direktno na nepremičninsko agencijo, kjer vam bodo znali točno povedati, kakšna bo približna cena vašega sanjskega doma v naši prestolnici.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: