Razmišljate o ločitvi?

Ko se par znajde tik pred ločitvijo, se zdi, da je ta preprosto neizbežna. A ni vedno tako. V resnici se da partnerski odnos tudi v takšnih kriznih situacijah močno izboljšati ali pa vsaj poskrbeti za to, da je ločitev manj burna in da sta partnerja ter morebitni otroci zaradi nje veliko manj prizadeti. S tem se ukvarja partnerska terapija.

Če ste na partnerja tako zelo jezni, da bi se kar ločili, vendar vseeno čutite, da se imata še vedno rada in si ločitve ne želite, poskusite rešiti vajin partnerski odnos. Partnerska terapija v obliki psihoterapije sicer ne dela čudežev, a marsikomu uspešno pomaga prebroditi težko krizno obdobje. Zakaj ne bi z njo poizkusili tudi vi?

Partnerska terapija in svetovanje

Vsi si želimo urejenih partnerskih odnosov z veliko razumevanja in ljubezni. V realnosti pa so del partnerskih odnosov tudi konflikti, do katerih pride zaradi razlik med dvema. Te razlike se kažejo tako v načinu razmišljanja, vrednotah, pogledih na določeno področje kot še marsikje drugje. Partnerska terapija je namenjena temu, da partnerja začneta sprejemati razlike med njima in drug drugega bolje razumeti.

Dejstvo pa je, da običajno par na partnersko terapijo pride šele po kakšnem večjem konfliktu, velikokrat pa celo tik pred ločitvijo. Takrat se zdi za partnersko svetovanje prepozno, vendar v resnici temu ni tako: vedno se da izboljšati obstoječe stanje, sploh če sta oba partnerja za to.

V partnerski odnos je treba vlagati

Partnerstvo ni lahka naloga. Ko pride do tako velikega konflikta, da partnerja začneta razmišljati o ločitvi, se ta zdi edina prava pot, da se težave končajo. Veliko težje se je potruditi in začeti reševati partnerski odnos ter iskati prave vzroke za težave. To terja veliko poguma in nikakor ni lahko.

Prav tako pa ni lahko sprejeti ločitve in kljub konfliktu s partnerjem ostati v spoštljivem odnosu. V primeru, da ima par otroke, je to vsekakor priporočljivo in se je za to vredno potruditi. Partnerska terapija vam lahko pri tem priskoči na pomoč. Nauči vas, da se je za urejene odnose treba potruditi in da se ta trud še kako obrestuje na dolgo rok.

Objave iz iste kategorije: