Sestava nootropika OptiMind

Katere sestavine so v nootropiku OptiMind:

Tirozin

Klinične raziskave pri ljudeh so pokazale, da lahko tirozin pomaga pri spodbujanju delovnega spomina v pogojih večopravilnosti in optimizira umsko zmogljivost pod velikim stresom, utrujenostjo in pomanjkanjem spanca. Poleg tega, da je tirozin znan kot nootropik za ohranjanje umskega delovanja pod stresom, je nedavno postal tudi nootropik za pozornost in koncentracijo.

Taurin

Tavrin je amino sulfonska kislina, vendar ji pogosto pravijo aminokislina, kemikalija, ki je pomembna pri gradnji beljakovin. Nekateri ljudje jo uporabljajo kot dodatek za zdravljenje ADHD (motnja pomanjkanja pozornosti s hiperaktivnostjo).

Rožni koren

Ta “adaptogena” rastlina pomaga krepiti umsko in fizično odpornost proti stresu, hkrati pa podpira možgansko energijo, spodbuja jasno in mirno razmišljanje v zahtevnih pogojih. Rožni koren se uporablja za izboljšanje umske obdelave, spomina, učenja, razpona pozornosti, razpoloženja in delovnih sposobnosti. Prav tako je rastlina postala slavna kot ojačevalec duha in telesa med olimpijskimi biatlonci in dvigovalci uteži iz vzhodnega bloka.

Vinpocetin

Vinpocetin pride hitro v možgane. Dokazano je bilo, da spodbuja pozornost, koncentracijo in spomin v kratkem času (vpliva na spomin v dveh dneh). Zaradi dolgoročne podpore pomaga pri starostni degeneraciji možganov.

Vitamin B12

Približno 15% odraslih, starejših od 60 let, ima pomanjkanje vitamina B12. Nizke ravni so povezane s težavami z razpoloženjem in možgani, običajno v povezavi s kognitivnim upadom, povezanim s starostjo. B12, zlasti kot metilkobalamin, pomaga obnoviti ravni, potrebne za optimalno kognitivno funkcijo, veselo razpoloženje in duševno energijo. Ker ščiti živčne ovojnice, podpira tudi zdravo dolgoročno delovanje možganov.

Čeprav še vedno ni dovolj informacij o dolgoročnem učinku jemanja nekaterih sestavin, večina študij potrjuje njihove pozitivne učinke. Pravijo, da naj ne bi prišlo do negativnih stranskih učinkov, če jih jemljemo v priporočenem odmerku.

Objave iz iste kategorije: