Fototapete spremenijo prazne stene v čudovite slike

Pri urejanju domase pogosto posvečamo pohištvu in dekoraciji, pozabljamo pa, da največji del našega doma predstavljajo pokončne ravne površine, ki pogosto delujejo prazno: stene, vrata, steklene pregrade in podobno. Med tem, ko stene lahko popestrimo tako, da nanje namestimo večjo količino slik, fotografij ali sodobnih umetniških del v primerni obliki, pa to ni mogoče za vsako površino – in te ostajajo prazne. Pa ni potrebno, da je tako, kajti skoraj vsako ravno površino v našem domu lahko krasijo fototapete.fototapeta

Kakšen motiv boste izbrali za popestritev vašega doma, je seveda popolnoma odvisno od vaših želja in stila,s katerim se lahko pohvali vaše domovanje, vsekakor pa je vedno primerno, da fototapete uskladite tako z namembnostjo prostora kot z njegovim videzom. Glede dimenzij si vam običajno ni potrebno beliti glave, saj tisk velikih formatov omogoča, da je marsikdaj tapeta natisnjena v enem kosu, le pri izjemno veliki površinah je potrebno sestavljanje končne podobe. In kje lahko najbolje izkoristite fototapete? V kuhinji se marsikdo odloči, da bo s fototapeto polepšal površino nad delovnim pultom, sicer pa lahko fototapete vnesejo v kuhinjo veliko svežine tudi, če z njimi prenovite vrata hladilnika ali vratca večje kuhinjske omarice. V kopalnicah so fototapete odlične za opremljanje stekla kabine za tuširanje, saj tako v kopalnico vnesejo nov motiv in hkrati poskrbijo, da je prhanje bolj intimno.
V večini ostalih prostorov pa velja, da fototapete odlično poživijo prazne stene, pri čemer pa sploh ni nujno, da tapeta prekriva celotno površino, temveč jo lahko namestimo zgolj na tisti del, ki ga želimo še posebej poudariti. Če ne drugod, vam bodo fototapete gotovo prišle prav za stopnišče, ki je v naših domovih pogosto popolnoma brez dekoracije in tako še najbolj dolgočasno, sicer pa ste lahko tudi nekoliko bolj drzni in inovativni, ter s fototapetami opremite na primer tudi kakšen strop (pazite le, da je prostor dovolj visok, da nebo zaradi tapete prišlo do občutka utesnjenosti).
https://www.youtube.com/watch?v=iO4xo449Am4

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: