Katero gostovanje spletnih strani izbrati?

Ko se boste znašli v postopku postavljanja oziroma izdelovanja svoje spletne strani, se boste slej ko prej srečali tudi z enim od pomembnejših vprašanj: katero gostovanje spletnih strani izbrati? Hitro boste ugotovili, da je v povezavi s tem na trgu kar nekaj ponudbe. Ponudniki vam seveda obljubljajo marsikaj, a še vedno ne boste povsem prepričani, katera oblika gostovanja strani na spletu je za vas daleč najprimernejša.

Pri izbiri web hostinga so seveda pomembna še druga vprašanja. Med drugim se vprašajte, ali bo vaša spletna stran povsem preprostega tipa ali pa nameravate zasnovati nekaj bolj zahtevnega, kot je denimo spletna trgovina ali pa bolj obiskani spletni portal z novicami. Tudi od tega je namreč v veliki meri odvisna primerna izbira spletnega gostovanja strani.

Najpogosteje izbrane vrste spletnega gostovanja

Pri izbiri ustreznega web hostinga se vam morda najprej splača pogledati, katere vrste so najpogosteje izbrane. Ugotovili boste, da je to tako imenovano deljeno gostovanje spletnih strani. Že samo poimenovanje kaže na to, da si boste morali prostor z nekom deliti. Kljub temu pa bo vaša spletna stran samo vaša.

ponudnik spletnega gostovanja za vašo spletno stran
Če se ne morete odločiti katero gostovanje spletnih strani izbrati se posvetujte s ponudnikom spletnega gostovanja, ki vam bo znal svetovati kaj je najboljša oblika gostovanja za vas.

Z drugimi si boste namreč delili samo prostor na istem strežniku. Ob tem pa vas seveda ne sme skrbeti, da bi vam zmanjkalo prostora, saj ga je na voljo dovolj. Samo količino prostora določi ponudnik spletnega gostovanja, in sicer z mislijo na uporabnika, da bo lahko njegova spletna stran delovala povsem brezhibno pa tudi hitro.

Ena od možnosti je tudi VPS gostovanje. To pomeni, da imate na voljo navidezni zasebni strežnik. V resnici torej ne boste dobili celotnega strežnika v fizični obliki, temveč zgolj zakupljeni del. Kljub temu boste na voljo imeli vse funkcije, ki so na voljo pri strežniku v fizični obliki. Takšna oblika za spletno gostovanje strani je dobrodošla izbira, če ste nekoliko bolj zahtevni uporabnik. To pomeni, da boste na svoji spletni strani gostili več obiskovalcev, obenem si želite večjo varnost, nameščanje svoje programske opreme ter podobno.

Razlaga spletnega gostovanja (za začetnike) | 4 Vrste spletnega gostovanja

Med najpogostejšimi vrstami gostovanja spletnih strani se znajde še namensko gostovanje. Tu pa gre za zakup lastnega strežnika v fizični obliki. Cenovno je to precej draga vrsta gostovanja, zanj pa se seveda odločijo najbolj zahtevni uporabniki.

Objave iz iste kategorije: