Najbolj zaželena darila za rojstni dan

Pričakovanje novega družinskega člana v dom prinaša veliko veselja. Dogodka se veselijo tudi vsi bližnji – sorodniki, znanci, prijatelji, sosedi, sodelavci. Vsekakor pa se spodobi, da vsakdo med njimi novorojenčku podari kaj lepega in uporabnega.

Darila ob rojstvu otroka ni tako preprosto izbrati, kot se zdi na prvi pogled. Še posebej, če želite starša otroka razveseliti s čim uporabnim in s čim, kar ne boste prejela že od drugih. Precej nerodno bi bilo, da bi vaši prijatelji dojenčku namenili povsem enako darilo kot vi. Seveda so določena rojstnodnevna darila uporabna tudi v primeru, če se podvajajo. Nič ne bo narobe, če boste denimo za novorojenčka med drugim kupili tudi pleničke ali kakšen drug vedno dobrodošel izdelek.

Darilo za novorojenčka v obliki prvih copatk

Darila ob rojstvu morajo biti tako kot druge vrste daril predvsem uporabna oziroma praktična. Rojstnodnevno darilo je lahko še tako lepega videza, a če ne bo uporabno, ga bo mamica hitro odložila na kakšno poličko ali celo v shrambo in nanj hitro pozabila.

Darila ob rojstvu - copatki
Popolno darilo ob rojstvu so ljubki otroški copatki

Izbira darila ob rojstvu pa je precej bolj enostavna, če pokukate na seznam najbolj zaželenih daril ob rojstvu otroka. Lahko pa ste seveda nekoliko bolj izvirni in se sami domislite česa prav posebnega. Ena od možnosti za izbiro darila ob rojstvu otroka so denimo copatki. Verjetno boste edini s takšno vrsto darila, poskrbite pa, da bodo prvi copatki za dojenčka videti res nekaj posebnega. Lahko so narejeni celo po naročilu in tako v dom staršev malčka prinesete personalizirano darilo. Na copatkih naj bo na primer napisano ime novorojenčka. Dodate lahko tudi njegov rojstni datum.

Izdelki za kopanje novorojenčka

Zelo dobrodošla izbira darila ob rojstvu otroka je tudi komplet izdelkov, ki so namenjeni kopanju. V kompletu se med drugim nahaja prikupna majhna brisačka, na katero prav tako lahko natisnete otrokovo ime in še kaj drugega.

Brisača s kapuco za malčke in dojenčke

Medtem ko boste izbirali darila ob rojstvu otroka, ne smete pozabiti niti na obdarovanje staršev. Posebno pozornost namenite mamici. Tudi njej lahko kupite kakšen kakovosten izdelek za razvajanje njene kože ali pa ji podarite kakšen nakit, ki kaže na to, da je ravnokar postala novopečena mamica. Izbira naj bo odvisna od vaše presoje oziroma od tega, kaj ima mamica novorojenčka na sploh najraje.

Darila za mamo v obliki nakita

Kaj bi kupili novopečeni mamici? Darilo v obliki izdelkov za nego kože ali raje nekaj, kar jo bo dlje časa spominjalo na ta dogodek? Če ste se odločili za slednje, potem ji lahko na primer podarite darilo v obliki nakita. To je lahko verižica ali zapestnica, v katero je kaj lepega vgravirano.

Darilo za mamo - verižica
Izvrstna ideja za darilo mamo je elegantna verižica z imenom

Darila za mamo so na voljo v številnih prodajalnah. Morda boste na pravo naleteli v naključni trgovini, kjer sploh niste nameravali izbrati takšnega izdelka. Daleč najbolje pa je darila za mamo izbirati v prodajalnah, ki so posebej namenjene obdarovanju. Tam so za vas vnaprej pripravljena darila za mamice, darila za očke, darila za novorojenčke in še bi lahko naštevali.

Nakup darila za mamico v obliki sladkarije

Če boste za novorojenčka izbrali kakšno posebno darilo, je lahko darilo za mamico kot nadgradnja temu. V tem primeru je dobro, da se darili med seboj lepo dopolnjujeta. To denimo pomeni, da če boste za malčka kupili komplet izdelkov za kopanje, je lahko darilo za mamo enako opremljeno, torej z izdelki za kopanje oziroma z izdelki za nego kože.

Seveda pa se darilo za novopečeno mamico lahko povsem razlikuje od darila za dojenčka. Če veste, da mamica nadvse obožuje sladkarije, ji lahko podarite kakšno posebno zasnovano sladkarijo, ki bo že na prvi pogled nekaj posebnega. Ne nazadnje pa ji lahko spečete celo torto.

Personalizirana skodelica za novopečeno mamico

Pri izbiri darila za novopečeno mamico se ozirajte predvsem za tem, kaj ima najraje. Če rada uživa v pitju toplih napitkov, na primer kave, ji lahko ob rojstvu malčka podarite kakšno skodelico, na kateri bo nekaj zapisano posebej zanjo. Skodelica je seveda lahko izdelana po meri. To pomeni, da jo lahko krasi napis, ki ste si ga vi posebej izmislili za mamico.

Na voljo pa so že vnaprej pripravljene skodelice, na katerih so ljubki zapisi, namenjeni samo novopečenim mamicam. 

Unikatna čestitka za mamico

Mamice, ki so ravnokar domov prinesle svojega malčka, bodo vesele že samo, če jo boste prišli pozdravit, seveda tudi njenega malčka. S seboj pa le prinesite kakšno posebno čestitko, ki ste jo izdelali povsem sami.

Objave iz iste kategorije: