Nujna oprema za kampiranje

Ko se odločimo, da se bomo odpravili v naravo, moramo razmisliti o veliko stvareh. Kaj bomo kupili, kaj si sposodili in kje se bomo začasno nastanili so dobra vprašanja. Najbolj pomembno pa je, da je naša kamping oprema kos nalogi, saj bomo od nje odvisni za varnost in preživetje.

Vse skupaj je lažje, če si naredimo seznam vseh stvari, ki mislimo, da jih bomo nujno potrebovali. Vedno, ko gremo izven civilizacije, moramo s seboj vzeti kvalitetno opremo, ki nam bo nudila zavetje in nas varovala pred elementi narave.

Nujna kamping oprema
Kampiranje in kamping oprema

Šotor nam nudi zaščito pred vremenom

Šotor je morda prvi in najbolj pomemben del naše kamping opreme. Nudi nam zavetje pred dežjem, vetrom, vročino, insekti ter tudi plenilci in ostalim nevarnostmi. Poleg tega pa bomo s kvalitetnim šotorom vedno ostali suhi, na toplem ter udobno nam bo.

Velikokrat se lahko uštejemo, če vzamemo šotor, ki je pretežak. Na težo moramo posebej paziti, če se odpravljamo v naravo peš. Če pa imamo vozilo, potem teža ne igra vloge. Predvsem pa je pomembno, da izberemo šotor, ki:

  • Ima primerno velikost
  • Je večji, če bodo z nami otroci
  • Lahko v njem udobno spimo

Preberite si še naslednji članek: Pridelava medu poteka po celem svetu

Ločimo med cvetličnim medom, ki nastane iz cvetnega prahu in gozdnim medom, ki nastane iz medene rose ali mane. Postopek pridelave sestavljajo zorenje medu v panju, odvzemaje satov, transport v točilnico, odkrivanje satja, točenje, precejanje in posnemanje.

V naravi je nož izjemno uporabno orodje

Vsak izkušen pohodnik ve, da je nož nujno orodje, ko se znajdemo v naravi. Omogoča nam, da pripravimo hrano in si pomagamo pri praktičnih stvareh, kot je izdelovanje orodja. Naša kamping oprema lahko vsebuje zložljiv nož, nož s fiksnim rezilom ali večnamenski nož, ki ima veliko možnih uporab.

Kamping oprema
Kamping oprema lahko vsebuje zložljiv nož, šotor, …

Za kampiranje, kjer bomo večino ali celo pot hodili, potrebujemo lahek nož, ki je oster in pripravljen za uporabo. Če pa se odpravimo na izlet z avtomobilom, potem lahko vzamemo tudi več nožev s seboj. Večnamenski nož je izredno uporaben tudi kot pripomoček pri prvi pomoči. Z njim lahko hitro naredimo povoj in oskrbimo ozebline, ugrize in druge poškodbe.

Kvalitetna vodna steklenica nam lahko reši življenje

Oskrba z vodo je nujna za preživetje, ko smo odrezani od civilizacije. Pomembno je, da zadržimo to dragoceno tekočino za trenutke, ko jo bomo nujno potrebovali. Kamping oprema mora vsebovati tudi kvalitetno steklenico za vodo, ki je lahko narejena iz vzdržljive plastike, nerjavečega jekla ali drugega močnega materiala.

Tako bomo lahko tudi lažje kuhali, si oprali roke, oskrbeli poškodbe in druge stvari, če bomo imeli vedno steklenico pri roki. V nahrbtniku imejmo vsaj 2 ali 3 litre vode, da poskrbimo, da bomo varni na poti.

Na spletni strani www.camp-ing.hr lahko zasledimo vso kamping opremo, ki jo bomo potrebovali na kampingu, kjerkoli se že bomo znašli.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: