Svetila za notranjost našega doma

Dobra osvetlitev notranjih prostorov našega doma je izredno pomembna iz številnih razlogov. Kakovostna stropna svetila nam bodo omogočila, da bo v vsakem prostoru dovolj svetlobe. S tem se zniža možnost nezgod in ustvari prijetna atmosfera v dnevni sobi, kuhinji, hodniku in drugih prostorih ter sobah. Obenem pa bomo svetlobo uporabili pri raznih aktivnostih, kot so branje, učenje, pospravljanje ipd. Lahko bi rekli, da je dobro osvetljena hiša bolj varna in prijetna za bivanje. Je pa res, da si je dandanes težko izbrati primerno svetila za na strop, če ne poznamo njihovih prednosti in tehnologij, ki jih uporabljajo.

Dobra osvetlitev notranjih prostorov našega doma je izredno pomembna.

Moč, ki jo mora imeti stropna svetilka

Vsak prostor potrebuje določeno moč osvetljave. V nekaterih primerih je ena stropna svetilka popolnoma dovolj, v drugih pa jih bomo potrebovali več. Dejansko pa je tako, da več svetil, kot jih bomo imeli, višja bo poraba električne energije. Če ekonomično uporabljamo luči v našem domu, lahko veliko prihranimo pri stroških. Obstajajo pa tudi novejše stropne svetilke, ki uporabljajo tehnologijo LED in imajo izredno majhno porabo električne energije. 

stropne svetilke za otroško sobo
Vsak prostor potrebuje določeno moč osvetljave.

Priporoča se, da je posamezna svetilka zmožna proizvesti vsaj 250 lumnov svetlobe na kvadratni meter. To moč lahko razpršimo čez več luči, v kombinaciji z drugimi svetilkami ipd. Če pa želimo opremiti sobo, ki ne potrebuje veliko svetlobe, pa lahko izberemo stropno svetilko z manj moči ali s prilagodljivim nivojem svetlobe.

Preberite več na: https://www.otroskasoba.si/svetila-za-notranjost-nasega-doma/

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: