Sodobne klimatske naprave so vse bolj učinkovite

Moderno zasnovane klimatske naprave vam lahko odlično služijo skozi vse leto. Poleti poskrbijo za prijetno klimo v prostorih, jeseni in pozimi skrbijo za gretje. 

Nakup in montaža takšne naprave sta torej pomembna naložba v kakovost bivanja. Ravno zato je izjemno pomembno, da izberete kar se da kakovostno klimo. Ta mora zadostiti vašim potrebam, obenem pa vam mora služiti čim dlje.

Ključni parametri pri izboru klime

Pri izboru klime za vaš dom je treba upoštevati veliko različnih parametrov. Predvsem je pomembno, da upoštevate moč, energetsko učinkovitost, usmerjanje zraka in funkcije za dodatno udobje. Najbolje je, da vam pri izbiri svetujejo kar strokovnjaki.

Izbor klime
Pri izboru klime za vaš dom je treba upoštevati veliko različnih parametrov.

Sicer pa je  večina sodobnih klima naprav prilagojena za uporabo na daljavo, in sicer preko pametnega telefona. Tako lahko vstopite v dom, ki je ohlajen na želeno temperaturo. Slednja je bila predhodno nastavljena. Upravljanje je zelo preprosto. Za upravljanje na daljavo namreč potrebujete le spletno povezavo, pametni telefon ali tablični oziroma prenosni računalnik.

Nameščanje klima naprav

Pri namestitvi klimatske naprave se izognite virom toplote. Stena za klimo torej ne sme biti izpostavljena direktni sončni svetlobi in drugim toplotnim virom. Takšna naprava ima namreč vgrajen termostat in če bo nameščena v bližino vira toplote, bo pogosto delovala povsem nepotrebno.

Pri montaži klime je treba upoštevati tudi pretok zraka. Notranja klima naprava mora biti zato nameščena na višini vsaj 2,1 metra od tal. Na vrhu ter ob straneh pa mora biti vsaj 10 centimetrov prostora. Na takšen način bo naprava veliko lažje in učinkoviteje dosegala zahtevano temperaturo v prostoru. Priporočamo vam, da je vaša izbrana klima naprava nameščena v najbolj vroč prostor. Udobje bivanja bo zato tudi v drugih prostorih veliko višje.

Uporaba klime tudi za ogrevanje

Vse bolj pa se uveljavlja trend ogrevanja s klimatskimi napravami. Strošek vgradnje takšne naprave je namreč v primerjavi z drugimi sistemi veliko nižji. S klimo se torej lahko ogrevate ceneje.

Prednosti prenosne klime

Že na začetku smo omenili, da na trgu lahko izbirate med številnimi možnostmi klima naprav. Na voljo so vam tudi prenosne klimatske naprave, ki ponujajo številne prednosti.

Ključne prednosti so hitra rešitev za hlajenje in ogrevanje prostorov, precej nižji strošek investicije, prijetna temperatura skozi celo leto in ne nazadnje tudi izjemno nizek strošek vzdrževanja.

Dodatki za klima naprave

Za klimatske naprave so vam na voljo še številni dodatki, ki lahko odlično poskrbijo za še prijetnejše ter udobnejše bivanje v vašem domu. Vmesnik za klima napravo na primer omogoča upravljanje notranje enote s pomočjo mobilne aplikacije. S spletnim krmilnikom lahko kadar koli in kjer koli določite način delovanja naprave, temperaturo in seveda še kaj drugega. Ne nazadnje vam vmesnik omogoča še pregled nad vremenskim stanjem ter odkrivanje morebitnih napak na napravi.

Vrhunske sodobno zasnovane naprave za hlajenje in gretje ter dodatki so vam po dostopnejši ceni na voljo v spletni prodajalni.

Preberite si še naslednji članek: Ustvarimo večje udobje v vsaki sobi s svetili

Eden izmed najlažjih načinov, da ustvarimo atmosfero sproščenosti v vsakem domu. je uporaba stensih svetil

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: