Brezplačna domena .hr za hrvaška podjetja

Hrvaškim podjetjem je za registracijo in uporabo na voljo domena ali več njih z različnimi domenskimi končnicami, kot je .com, .eu in drugo. Pri specializiranem ponudniku za hrvaški hosting pa lahko registrirajo in preko gostitelja tudi upravljajo z domeno, ki ima domensko končnico .hr. Le-ta je za podjetja oziroma pravne osebe tudi brezplačna. Pri tem pa imajo pravico do ene brezplačne .hr domenske končnice. 

Domenska končnica .hr predstavlja TLD države Hrvaške oziroma je domenska končnica najvišje ravni države. Brezplačna registracija je na voljo hrvaškim pravnim osebam in fizičnim osebam, ki v državi opravljajo registrirano samostojno dejavnost. Pod pravne osebe se štejejo podjetja, društva, zavodi in druge osebe gospodarskega prava. Fizične osebe z dejavnostjo oziroma samostojni podjetniki pa so predvsem obrtniki, zdravniki, umetniki in drugo. 

Domenska končnica .hr ni namenjena le za podjetja 

Vsi uporabniki, ki želijo postaviti novo spletno stran, lahko registrirajo neomejeno število domenskih končnic .hr, vendar je ta domena v tem primeru tudi plačljiva. Plačljiva je tudi za vsa podjetja in samostojne podjetnike, če jih registrirajo več kot le eno. 

Ob registraciji gostitelj za hrvaški web hosting nudi tudi preverjanje imena, zato da uporabniki lahko preverijo, ali je izbrano oziroma želeno ime že zasedeno. To lahko storijo z vpisom imena v poseben okvir na spletni strani gostitelja, ki nato izpiše, ali je ime prosto. V primeru, da je ime že zasedeno za domensko končnico .hr, spletni generator ponudi druge opcije domenske končnice, zato da bi se ime ohranilo, le končnica bi se spremenila. 

Preusmeritev domenske končnice v nov paket spletnega gostovanja 

Uporabnik lahko svojo že registrirano brezplačno domensko končnico .hr z imenom prenese na novega ponudnika gostovanja spletnih strani, pri čemer ob naročilu paketa prenese lastništvo registriranega imena in domenske končnice. Ko je hosting aktiviran, tedaj je tudi domena avtomatično preusmerjena na nove strežnike. Upravljanje in nastavitve so nato mogoče preko uporabniške platforme, ki jo nudi podjetje za hrvaški hosting. 

Enostaven postopek registracije domenske končnice .hr 

Postopek registracije domene je precej enostaven, saj po izbiri prostega imena in domenske končnice izberemo še paket gostovanja ter opravimo prijavo v bazo. Nato sledi še izbira načina plačila ter potrditev podatkov. 

Podjetje za hrvaški hosting pa na svoji spletni strani www.infonet.hr nudi tudi prenos, razširitev in obnovitev domene. Na voljo pa so tudi domenske končnice po akcijskih cenah.Objave iz iste kategorije: