Najboljši način za ohranjanje spletne prisotnosti

Dandanes veliko podjetij uporablja socialne medije, da pridobijo na svojo stran nove stranke in sledilce. To je odličen in dostikrat brezplačen način, da ohranjamo neke vrste pogovorno in pisno povezavo s svojimi strankami. Obstaja pa še en način, da storimo prav to. Z izdelavo spletne strani nam je omogočeno, da se naključnim in zvestim obiskovalcem prikažemo v novi luči. Poleg tega pa lahko ponujamo svoje izdelke in storitve komurkoli in kadarkoli. Pred tem pa je pomembno, da registriramo domeno, saj drugače naša spletna stran ne bo delovala.

Registracija domene
Z dobro izbranim imenom nas bodo lahko stranke hitreje našle.

Izbira imena spletne strani

Vsaka registracija domene bo od nas zahtevala, da si izberemo ime za našo spletno stran. Tako si bomo izbrali URL naslov, ki bo predstavljal našo spletno stran in podjetje. Pri tem pa je priporočljivo malenkost pazljivosti. Temu je tako, saj je izbira primernega imena zelo pomembna, ker želimo, da:

  • Si bodo stranke zapomnile našo domeno
  • Bodo stranke brez težav vtipkale našo domeno oziroma ime strani v spletni brskalnik
  • Ne bo ime preveč kompleksno, kar bo povzročalo težave obstoječim in naključnim obiskovalcem

Z dobro izbranim imenom nas bodo lahko stranke hitreje našle. Poleg tega pa bomo izstopali od konkurence, saj bo naša spletna stran hitro postala prepoznavna po svoji domeni.

Domenska spletna pošta nam doda kredibilnost

Za poslovanje imamo na voljo različne ponudnike elektronskih poštnih storitev. Nekateri so brezplačni, drugi pa plačljivi. Načeloma lahko uporabimo kateregakoli, vendar obstaja boljša izbira. To pa je domenska elektronska pošta. To bomo pridobili pri registraciji domene. Tako bo v naslovu e-pošte tudi domena našega podjetja. S tem pa bomo pridobili kredibilnost, saj domenska pošta doda izgled profesionalnosti in natančnosti našemu podjetju.

Domensko pošto pa lahko dodamo vsakemu oddelku, vodju oddelka, in tudi za splošne informacije podjetja. Vse poštne račune pa lahko vodimo z enega mesta, kot je nadzorna plošča na naši spletni strani ali preko ponudnikov spletne pošte.

Hitro ravnanje se obrestuje

V današnjem digitalnem svetu obstaja več kot 1.6 milijarde spletnih strani. Vsaka izmed njih pa vsebuje svojo lastno domeno. Ta številka pa samo narašča. Tako si lahko predstavljamo, da je na voljo vedno manj originalnih in kreativnih imen, ki jih lahko zakupimo za svojo uporabo. Ravno zato je hitro ravnanje najbolj pomembno. Če registriramo domeno, ki nam je všeč, tako preprečimo, da bi postala za nas v prihodnosti nedosegljiva.

Odlično podporo za gostovanje in registracijo domene nudi podjetje studio4web. Na strani lahko uporabimo vgrajen iskalnik domen in domen vrhovne ravni oziroma končnic. Poleg tega pa lahko pri omenjenem podjetju zakupimo vrhunsko gostovanje, ki bo zagotavljalo naši spletni strani, da bo vedno delovala s polno hitrostjo.

Objave iz iste kategorije: