Najboljše svetilo za delovno mizo

Primerna osvetlitev delovnega prostora je nujna komponenta za učinkovitost pri učenju, branju ter drugih opravilih. Tako je izbira namiznega svetila enako pomembna izbiri primernega stola za sedenje, zaslona za računalnik, tipkovnice ipd. Današnja ponudba svetil nam omogoča izbiro LED izvedb, ki porabijo izredno malo električne energije in imajo dolgo življenjsko dobo. Tako jih imamo lahko dalj časa prižgane, ne da bi se nam zvišal račun za električno energijo. Samo svetilo pa lahko tudi prenašamo iz prostora v prostor, kar še poveča njegovo uporabnost.

Namizna svetila lahko prenašamo iz prostora v prostor

Velika prednost namiznih svetil je njihova mobilnost. Lahko jih po potrebi prenašamo po celi hiši, ko jih potrebujemo na določenem mestu. Tako ni nujno, da jih uporabljamo samo na delovni mizi. Brez težav jih lahko uporabimo kjerkoli potrebujemo svetlobo. Edini pogoj je, da imamo dostop do električnega omrežja.

Namizna svetila poleg računalnika
Namizna svetila za delo ob računalniku

Današnja svetila za na mizo so na voljo v različnih postavitvah. Pri tem je zelo pomembno samo stojalo. Nekatera samo položimo na mizo, druga pa lahko pritrdimo s posebnim navojem na njen rob s čemer prihranimo dokaj veliko prostora. 

LED delovna svetila imajo daljšo življenjsko dobo

Navadne halogenske žarnice so sicer še vedno zelo razširjene, imajo pa dokaj veliko slabih lastnosti, kot so prekomerno segrevanje, kratka življenjska doba ipd. To je tudi razlog, da večino novih namiznih svetil uporablja LED žarnice.

Življenjska doba LED-a

Tako se jim močno poveča življenjska doba in učinkovitost porabe električne energije. Delovanje LED žarnice je zagotovljeno do 30.000 ur in več, kar je do 50x več, če jih primerjamo z navadnimi žarnicami. Tako ni potrebe po nenehnem menjavanju žarnic, saj bomo lahko eno svetilo uporabljali zelo dolgo časa. 

Svetila LED ustvarijo manj toplote

Novejša LED namizna svetila ustvarijo izredno malo toplote. To pa zato, ker pretvorijo skoraj 90% električne energije v svetlobo, 10% pa se spremeni v toploto. Tako se z dotikom svetila ne moremo opeči, saj je komaj toplo na dotik. S tem se tudi zmanjša možnost požarov in poškodb pohištva, če je svetilo blizu vnetljivih ali občutljivih materialov.

Zaradi visoke učinkovitosti porabe električne energije, lahko uporabljamo namizna svetila zelo pogosto. Ustvarijo pa tudi zelo veliko svetlobe, ki se lahko primerja s klasičnimi izvedbami svetil. Izbiramo lahko med različnimi izvedbami, ki imajo bolj ali manj toplo svetlobo. Nekatere izvedbe pa nam omogočajo, da zatemnimo svetilko, če to potrebujemo.

Nastavljivost namiznih svetil je zelo priročna

Skoraj vsako svetilo za mizo ima nastavljiv vrat. Tako lahko usmerimo svetlobo v točno določeno mesto na mizi, kjer jo najbolj potrebujemo. Bolj napredni modeli pa omogočajo več-kotno nastavljanje vratu namiznega svetila, kar je primerno za bolj težavna opravila. Taki modeli so dražja, vendar odlična investicija, če na delovni mizi želimo najbolj kakovostno svetilo, ki ga lahko kadarkoli prilagodimo našim potrebam. V vsakem primeru pa se lahko zanesemo na njegovo dolgo življenjsko dobo in vzdržljivost, ki nam bosta služila zelo dolgo časa.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: