Registrska blagajna

Registrske blagajne so blagajne, ki so namenjene za izdajo računov končnim kupcem in zavezancem za DDV. Uporabljajo se na različnih prodajnih mestih in pri storitvenih dejavnostih kot so: frizerstvo, pedikura, manikura, masaža, čevljarstvo itd. So enostavne za uporabo in olajšajo delo na različnih prodajnih mestih, saj je v osnovno verzijo vključena uporaba čitalca črtne kode, malega tiskalnika za izpis računov in dobavnic ter blagajniškega predala in prikazovalnika. Ker je pri izdaji računa potrebno biti hiter in učinkovit, se lahko do vseh funkcij blagajne pride tudi preko tipkovnice.registrska blagajna
Registrske blagajne lahko delujejo tudi samostojno, posebno pri storitvenih dejavnostih, kjer se ne vodijo zaloge. Največkrat pa se registrska blagajna uporablja v maloprodaji in dopolnjuje celoten sistem programskega paketa Blagovno poslovanje. Registrska blagajna je enostavna za uporabo in lahko deluje na samostojnem računalniku, v lokalnem omrežju s podatkovnim strežnikom ali v internetnem omrežju s centralnim podatkovnim strežnikom, kjer se nahaja več dislociranih trgovin z več blagajnami na enem centralnem strežniku. V primeru prekinitve internetne povezave pri dislociranem podatkovnem strežniku se blagajna avtomatsko priklopi na t.i. lokalno dovoljenje. Na tržišču obstaja več vrst registrskih blagajn in vsak ponudnik storitev se bo odločil za tisto, ki mu najbolj ustreza glede na njegovo dejavnost. Zelo uporabna in na splošno uveljavljena je mini mobilna registrska blagajna, ki je dobrodošla v prodajalnah, pri storitvenih dejavnostih in v gostinstvu. Obstaja v prenosni ali namizni izvedbi.

Njena prednost je, da zavzema malo prostora. Izpis računa se izvaja na termo papir in na elektronski journal. Če želimo kupiti novo registrsko blagajno je najbolje, da se obrnemo na spletno trgovino, ki ponuja res pester izbor vseh vrst registrskih blagajn, ki si jih lahko ogledate v katalogu in se po temeljitem premisleku odločite za tisto, ki vam bo prišla najbolj prav pri opravljanju vaše dejavnosti in bo tudi cenovno ugodna za vas. Če pa je nova registrska blagajna za vas previsok in nedostopen izdatek, se lahko odločite za nakup rabljene registrske blagajne, ki jo kupite prav tako preko spleta. Še prej se morate dobro prepričati o brezhibnem delovanju, posvetujte se strokovnjakom za blagajne in tako si s cenejšim nakupom lahko zagotovite nemoteno poslovanje s strankami. Brez izdajanja računov strankam žal dandanes ne gre, zato si izberite pravo blagajno, ki bo služila svojem namenu in vam olajšala delo in zadovoljni boste tako vi, kot vaši kupci, ki se bodo radi vračali k vam in bodo zaupali vašim stortivam, s katerimi so še posebno povezani korektni in pravilno izdani računi s pomočjo ustrezne registrske blagajne.

Objave iz iste kategorije: