Trdna prijateljstva

Trdna prijateljstva potrebujejo več časa in pozornosti, pa tudi priložnosti, da se ukoreninijo in okrepijo. S pomočjo teh bomo lahko vedno znova postali otroci in se vrnili v mlada leta, zahvaljujoč drugim, pa bomo ostali mladi, radovedni, živahni, vitalni in čustveno razgibani vse do pozne starosti. Tudi preko spleta lahko spoznavate prijetne ljudi. Poznamo več različnih portalov kot je recimo www.love-amore.com ali www.chattare-gratis.net, ki vam to omogočajo.

Če hočemo torej navezati stike s soljudmi in med njimi najti sorodno dušo – svoj drugi jaz, s katerim bomo lahko uresničili sanje o pravem prijateljstvu, se ne zapirajmo med štiri stene in ne čepimo doma pred televizorjem.

Bodimo prijazni in odprti, lahkotni in nevsiljivi, pa vendar dovolj odločni, ko si prizadevamo za naklonjenost ljudi, ki nam ugajajo. Naklonjenost se obrestuje v skladu z modrostjo, ki pravi, da človek žanje to, kar je posejal. Prijaznost se vrača s prijaznostjo, naklonjenost z dobrohotnostjo. Način, kako ljudje ravnajo z nami, je le odsev našega vedenja, ravnanja in razmišljanja. Potrudimo se opazovati ljudi in se iskreno zanimati zanje.

prevajanje

Razvijmo se v dobrega poslušalca – ljudje najraje komunicirajo tako, da eden govori, drugi posluša, nato pa se vlogi zamenjata. Sposobnost poslušanja priča o zvrhani meri socialne empatije in visokem čustvenem kvocientu. Bodimo samozavestni in verjemimo, da nas imajo ljudje radi, pa se bo okolica za nas bolj vneto zanimala in nam bo v resnici bolj naklonjena. Ozrimo se okoli sebe pri športu, hobiju, v službi, na zabavi pri sosedih, v bližnji trgovini, na domači bencinski črpalki, v čistilnici, kavarni, pri mehaniku ipd. Tako bomo z ljudmi laže navezali stike in jih, če bomo želeli, tudi ohranili, saj nam ne bo treba na drug konec sveta, da bi jih lahko spet srečali.

Spodbudna so tudi prijateljstva, ki temeljijo na skupnih interesih, sorodnih nagnjenjih in podobnih ali enakih hobijih (zbiralci znamk, ljubitelji šivanja, knjižni molji, zapriseženi vegetarijanci, ljubitelji narave, domače kuhinje ipd.), ki takoj najdejo skupen jezik in se lahko ure in ure skupaj ukvarjajo z najljubšim opravilom. Do novih poznanstev in tkanja prijateljskih vezi lahko pomagajo tudi otroci, nečaki, vnuki (ali pa kar sosedovi malčki), ki se brez težav spoprijateljijo s svojimi vrstniki, mi pa z njihovimi starši oziroma odraslimi, ki jih spremljajo. Podobno velja tudi za pse in druge hišne ljubljenčke.

Oglejte si še darila za valentinovo.

Objave iz iste kategorije: