Stilska preobrazba in napake, ki se jim je dobro izogniti

Pri popolni ali delni stilski preobrazbi se je dobro izogniti napakam, ki lahko pripeljejo do velikih odstopanj med končnim rezultatom in tistim, kar ste si želeli, poleg tega pa vas lahko stanejo tudi veliko denarja. Izognite se torej naslednjim napakam:

Stilska preobrazba iz napačnih razlogov

Stilska preobrazba mora biti vaša osebna odločitev in želja, zato se je ne lotevajte samo zaradi tega, ker vas tako prepričujejo prijatelji ali partner. Če namreč sami niste pripravljeni za spremembe in se jih kljub temu lotite, lahko to na koncu močno obžalujete. Še posebej, če preobrazba vključuje tudi drastično spremembo pričeske. Te napake namreč ne morete popraviti in boste morali z njo živeti nekaj časa.

Iti v videz, ki vas ne zadovoljuje

Izbrati nekaj drugačnega samo zaradi tega, ker je drugačno in neupoštevati tudi druge možnosti, je ena izmed največjih napak pri spremebi stila. Predno začnete s posodabljanjem garderobe se morate prepričati, da se vam vse, kar boste izbrali, dobro podaja. Vedeti morate tudi kakšna ličila, obleke in barve vam ne pristajajo.

Nakup prevelike količine ličil naenkrat

Naj vas vzhičenost ob spremembi stila ne pripelje do točke, ko boste brezglavo nakupovali nova ličila. Kaj hitro se namreč lahko zgodi, da boste imeli kup ličil, ki jih enostavno ne morete uporabljati vsak dan ali pa, pri nanosu prevelikega števila le teh, ne boste mogli ugotoviti, katero ličilo vam je uničilo popolni izgled.

Ostati v coni udobja

Če potrebujete spremembo, a se ne morete odločiti za nič kar je izven vaše cone udobja, morate v preobrazbo vložiti več časa in raziskovanja. Ostati v coni udobja, pa čeprav trdite, da potrebujete nov izgled, je prav tako ena izmed večjih napak. Iskanje ravnotežja med tistim, kar imate običajno radi in nečim novim ter vznemirljivim je vodilo, ki vam naj vliva samozavest pri spremembi stila.

Drastične spremembe, ki bi jih lahko obžalovali

Pogosto se zgodi, da hipne odločitve ne delujejo na dolgi rok. Naprimer, drastičen poseg v vašo pričesko naredite šele potem, ko ste prepričani, da je to prava poteza. Za nov izgled ni vedno nujno ostriči dolgih las, morda bo delovala že samo sprememba barve.

Nakup oblačil pred pričetkom diete

To je ena izmed večjih napak, ki vas stane najmanj velike vsote denarja. Morda si pred začetkom diete kupite en kos oblačila za motivacijo, a nikar celotne nove kolekcije. Tudi nakupovanje manjših številk, potem ko ste pomerili konfekcijsko številko, ki ji trenutno pripadate, in jih nameravate nositi po koncu diete, je nespametna poteza.

Izbira novega stila, ki ga je težko vzdrževati vsak dan

Eno izmed največjih razočaranj spremembe videza je lahko tudi ugotovitev, da je izbran stil neuporaben za vaš vsakdan. Stil je zato potrebno prilagoditi vašemu urniku in vsakdanjem življenju.

Razmetavanje denarja za preveč novih stvari

Nekateri stilisti menijo, če vam je nekaj všeč kupite dva ali več kosov, nikoli pa ne vlagajte veliko denarja v oblačila v katerih se morda ne počutite najudobneje oz. jih je težko vzdrževati. Stilska preobrazba res zahteva spremembe od glave do pet, a to ne pomeni, da nakupujete stvari, katerih nakup bi lahko kasneje obžalovali.

Narediti vse naenkrat

Nekaterim lahko hitra stilska preobrazba povzroči pravi šok. Če se kljub veliki želji bojite sprememb, morate začeti postopoma in narediti nekaj manjših prvih korakov, preden izvedete popoln stilski preobrat. Narediti vse naenkrat je sicer vznemerljivo, a ni za vsakogar.

Nakupovanje oblačil na razprodajah brez možnosti vračila izdelka

Nakupovanje vseh oblačil na razprodajah se prav tako lahko prelevi v eno izmed večjih napak. Če je le možno kupujte oblačila v trgovinah, ki omogočajo vsaj 30 dnevni rok za vračilo izdelka.

Objave iz iste kategorije: