Osnovna oprema za bivanje vašega psa

Preden domov pripeljete novega psa, ne pozabite na osnovno opremo in pripomočke. Prilagamo seznam predmetov za bivanje in transport psa, ki jih boste potrebovali, da se bo novi član vaše družine počutil udobno in dobrodošlo.

Pasja postelja

Vaš kuža potrebuje udobno posteljo, zato kupite dovolj veliko, da se bo v njej lahko raztegnil. Obstaja veliko različnih vrst postelj za vašega mladička ali odraslega psa. Večina kužkov se najraje zateče v mehke postelje, ki so imitacija ovčje kože. Ta je higienična, pralna v pralnem stroju, popolnoma nealergena in razmeroma dobro odporna proti žvečenju. Pomaga tudi pri preprečevanju razjed zaradi pritiska pri večjih psih. Priporočljivo je, da kupite dve posteljici ali podobno dodatno ležišče, da boste enega uporabljali, medtem ko boste drugega prali in sušili. Ponudbo pasjih ležišč (blazine, postelje odeje in košare) si lahko ogledate na zgornji povezavi.

Avtomobilski pas in potovalni zaboj 

Pes mora potovati s pasjim varovalom, zavarovan s pasom za avtomobilski sedež. Najbolje je, da je vaš pes med vožnjo kar v zaboju ali fiksni avtomobilski kletki, ki je varno pripeta v vozilu. V zaboju ali kletki ima pes svoj prostor ter zagotovljeno varnost in udobje.

Kužku pomagajte, da se navadi na potovanje z avtomobilom, tako da ga sprva peljete na krajše izlete, najbolje, ko je dovolj utrujen, da zaspi. Če je kužku slabo v avtu, poskusite zaboj namestiti na zadnji sedež, saj se avto zadaj veliko bolj ziblje, kar lahko povzroči potovalno slabost. Zaradi nevarnosti zadušitve pasjega varnostnega pasu nikoli ne smete priključiti na pasjo ovratnico. Namesto tega ga povežite s pasjim pasom ali še bolje, z avtomobilskim pasom. 

Podporni sedež za pse

Pasji sedežni podstavek je podoben pasji postelji na zadnjem sedežu, vendar je na splošno manj podložen in visi v zraku na zadnjih naslonih za glavo v avtomobilu. Ta način pritrditve psa v avtomobilu je bolj primeren za manjše pasme, saj je košara sedeža običajno precej majhna. To je učinkovit način zadrževanja psa, saj višina sedeža preprečuje, da bi pes skočil ven. Znotraj košarice je običajno tudi vrv ali sedežni pas. Zaradi dodatne višine imajo manjši psi tako tudi dober pogled skozi okno.

Pasje košare in povodci za kolo

Biti lastnik psa med drugim pomeni, da radi preživljate čas z njim in ga, če je le mogoče, peljete ven, kamorkoli že greste, naj bo to v avtu, s kolesom ali peš. Psi potrebujejo redno gibanje in uživajo na svežem zraku, starejši hišni ljubljenčki morda potrebujejo nekaj pomoči pri premikanju in krajše razdalje. 

Občasno morajo psi obiskati tudi svojega veterinarja, zato poskrbite, da bo tudi vaše kolo, če ga uporabljate, prilagojeni vožnji psa. To lahko enostavno rešite s pravo kolesarsko opremo. 

Košare za manjše pse

Košare za kolo so odličen način, da psa odpeljemo na svež zrak, telovadbo ali po opravkih. Pasje košare za kolesa z zadnjim ali sprednjim delom so najprimernejše za mirne majhne pse, ki tehtajo do dobrih 10 kilogramov. Nekatere hišne ljubljenčke lahko vožnja na začetku preseneti, zato vozite počasi in previdno.

Pasji povodci za kolesa za večje pse

Če pustite svojega večjega psa teči ob kolesu, je to odličen način, da ga ohranite v formi. Prav tako je izjemno, da si lahko delite hobi in se skupaj odpravite na kolesarjenje. Ko se odpravljate na vožnjo, poskušajte uporabljati pas, ne ovratnice, in začnite s krajšimi vožnjami, nato pa jih postopoma povečujte.

Objave iz iste kategorije:

by
Categories: