Reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov

Odkar imamo tako imenovane pametne telefone, so tako vsakdanje kot službene aktivnosti in obveznosti precej bolj enostavne. Pametni telefoni nam omogočajo komunikacijo, poleg tega pa nam olajšajo še marsikaj drugega – v njih imamo namreč kup podatkov, ki nam pridejo prav za delo, šport, hobije …Nič ni lepšega: vse, kar rabimo, imamo shranjeno v majhni, tanki, pametni škatlici. Kaj pa, če se ta koristna mala škatlica pokvari? Katastrofa! Konec sveta! No, pravzaprav ni nujno tako hudo – reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov vas lahko odreši velikih muk.

Vsaka tehnologija ima svoje slabosti

Reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov je najpogosteje potrebno zaradi nezgod, pri katerih je kriv tako imenovani »človeški faktor«. Kaj imamo pri tem v mislih? Kar pomislite, kolikokrat se vam je že pripetilo, da vam je telefon padel na tla. Morda je prvih nekaj padcev preživel brez poškodb, nato je pri kakšnem počilo steklo zaslona na dotik, nazadnje pa je bil telefon že tako poškodovan, da se je enostavno razletel. Dokler je prizadeto zgolj ohišje in morda ekran, reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov ni potrebno, saj lahko preko kabla te sami prenesete na računalnik – vas bo pa precej bolel žep, ker bo treba kupiti nov telefon. Da pa se vam v bodoče to ne bo pripetilo pa uporabite kakovostno zaščitno steklo za mobitel.

Drugače je, kadar pride do hujše poškodbe, ki je mehanska oziroma na strojni opremi, ali pa je telefon prizadet kar se tiče same programske opreme – virusi so na telefonih vse pogostejši, kajti vse več ljudi ne uporablja več računalnika, temveč računalniško tablico ali pametni telefon, torej je »napadov« na sisteme za iPhone in Android vse več. Nepridipravi so pač domiselni, tehnologija brez vsake slabosti, pa seveda ne obstaja. In kar je še hujše – veliko uporabnikov telefonov niti razmišlja ne, da je lahko njihova naprava tarča virusov in okužb, torej jo je potrebno zaščititi. Vse do takrat, ko spoznajo, da reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov sploh ni nekaj redkega, temveč povsem vsakdanje.

Na koga se obrniti za reševanje podatkov iz iPhone oziroma Android telefonov?

Povsem enostavno – na iste mojstre, ki skrbijo tudi za reševanje podatkov z drugih naprav, na primer z računalnikov in strežnikov. Vas zanima kje in kako kako povrniti izbrisane datoteke na telefonu? Za najboljše tudi za reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov velja ljubljansko podjetje Kotar. Če ne verjamete, povprašajte koga, ki se profesionalno ukvarja s sodobnimi tehnologijami, in ta vam bo hitro zatrdil, da če za reševanje podatkov iz iPhone in Android telefonov, z diskov ali strežnikov ne morejo poskrbeti pri Kotarju, potem ne morejo nikjer.

Objave iz iste kategorije: